Søndag arrangerer Fortidsminneforeningen den andre av tre familiesøndag på Steinvikholmen denne sommeren.

– Vi prøver å gjøre slottet mer tilgjengelig for folk og spesielt barn. Tre søndager i sommersesongen har vi full aktivitet med ridderskole og heraldisk verksted. Det blir også andre varierte aktiviteter som våpenkamp med Bispeliden, ponniridning og ansiktsmaling. Og vi lar barna få prøve seg på steinhugging og brikkevev. Vi fyller dessuten borggården med ulike middelalderleker som liten og stor kan ta i bruk, sier daglig leder, Merethe Skjelfjord Kristiansen, i avdeling Trøndelag.

Nå på søndag vil det også bli mulig å hugge i stein.

–Søndag kommer steinhugger Henrik for å lære barna å hugge i stein og vi går på jakt etter steinhuggermerker i erkebiskopens gamle slott. Ridderne får prøve seg til hest, da det også vil være ponniridning denne dagen.

Alle familiesøndager blir det ridderskole.

– På ridderskolen lærer man via lek om slottets historie og dets viktige rolle i en turbulent tid i norsk historie. Barna får bruke kunnskapen de har lært på en morsom måte og blir til slutt slått som riddere av Steinvikholm. Det vil bli to partier med plass til 20 unger i barneskolealder, sier Kristiansen.