– Flere store låtskrivere og sangere har gått bort de siste årene, og det ga oss lyst til å gjøre noe med det fantastiske låtmaterialet de har etterlatt seg, sier leder i koret Kjell Myran.

20 artister

Og det er mange storheter koret henter fram. Også noen av eldre dato.

– I konserten tar vi for oss sanger fra artister som Prince, David Bowie, George Michael og Amy Winehouse, som er artister som har ramlet fra den siste tiden. Men også artister som har forlatt oss tidligere blir hyllet i konserten. Elvis, Billie Holiday, The Monroes og Marius Müller for å nevne noen. I alt tar vi for oss 20 ulike artister, sier Myran.

Konserten går av stabelen torsdag 30. august i storsalen i Kimen kulturhus. Kort tid etter at bluesfestivalen er sparket i gang med korpskonsert i Gågata.

– Mye av sangene vi har med denne gangen vil være godt gjenkjennbare for publikum, men det er ikke bare nummer 1-hitene som blir presentert. Også denne gangen vil koret bruke flere solister og grupperinger fra egne rekker, sier Kjell Myran.

Historiefortelling

En annen tradisjon blueskoret bruker å ha på sine konserter er at de har noen som binder sammen forestillingen.

– Denne gangen har vi inngått et samarbeid med Nea Radio. Hele konserten starter med at noen «slår på» radioen. Så fortsetter konserten som en radiosending. To reportere fra radioen vil snakke mellom sangene som på en vanlig radiosending.

Helt hva som skal sies er ikke klart ennå.

– De har fått litt frie tøyler, men de skal sy sammen konserten med informasjon om artistene, krydret med litt humor og egne påfunn, sier Kjell Myran.