Stjørdalingen som er midt i trettiåra ble tatt for råkjøring tre ganger i løpet av få dager i mai i fjor. To av gangene ble han knipset av fotoboksen to ganger.

To ganger samme dag

Første gangen stjørdalsmannen ble tatt i fartskontroll, var en formiddag en lørdag i mai i fjor. Da holdt han 97 kilometer i timen i 70-sonen i Melhus.

17 mai i fjor ble samme bilfører registrert to ganger. På formiddagen kjørte han i 107 kilometer i timen i 80-sonen i Alvdal. På formiddagen samme dag ble han knepet i 97 kilometer i timen i 70-sonen i Malvik.

Erkjente straffskyld

Stjørdalsmannen møtte i tingretten forleden og erkjente straffskyld. Mannen innrømmet at han hadde kjørt for fort alle tre gangene.

Under rettssaken tok påtalemyndigheten utgangspunkt i den faste praksisen for bøter når det kjøres for fort. Politiet summerte bøtene til 17.000 kroner. Påtalemyndigheten mente også at stjørdalsmannen måtte levere fra seg førerkortet for en periode på seks måneder.

Lang liggetid

I domspremissene peker tingretten på at alle de tre fartsoverskridelsene skjedde i mai i fjor. Etterforskningen var i praksis avsluttet samtidig. Men siktede ble ikke avhørt før i april i år. Saken har derfor hatt en liggetid på nesten et år uten at stjørdalsmannen kan lastes for det. Det må telle når straffe skal utmåles, mener retten.

Tingretten kom til at en bot på 12.000 kroner er mer passende.

Fikk beholde førerkortet

Tingretten retter krass kritikk mot politiets håndtering av saken. Bilføreren har fått beholde førerkortet hele tida etter råkjøringene. Han har kjørt bil som vanlig hele tida det siste året mens saken har ligget i en skuff hos politiet.

Da finnes det liten grunn til å beslaglegge mannens førerkort nå over et år etter overtredelsene fant sted, mener retten. Tingretten avviste derfor politiets begjæring om å beslaglegge stjørdalingens førerkort i seks måneder fra nå.

Stjørdalsmannen vedtok dommen på stedet.