Barn, ungdom og godt voksne koste seg på Sommerfest på Sveian i Solbakken lørdag kveld. Et godt og variert festivalprogram penset innom solid rock, pop, visesang, gammeldans, sving og heftige og ungdommelige bluestoner.

SKA-frika leverte fullt show og fikk stemningen på topp inne i sirkusteltet. Her med bassist Nina Bendiksen og vokalist og vokalilst Ellen Sofie Steen. I bakgrunn vises trompetist Ola V. Lauvås og Magnus Teigseth Morken på trommer. Foto: Elisabeth Gulaker

Arrangørene, bandet SKA-frika hadde organisert, rigget og planlagt kvelden ennå bedre enn i fjor og årene før det. Det meste er finpusset optimalt til denne festivalen nå. Til og med de fleste i nabolaget kommer på Sommerfesten, enten for å ta seg en svingom eller for å nyte sommerkvelden med gode venner og bra musikk.

Lokale helter

Fra Blomsterscenen og inne i sirkusteltet var det underholdning hele kvelden. Programmet gikk etter planen og ett av kveldens virkelige høydepunkt var de lokale gutta i bandet Blackout.

FIN GAMMEL ÅRGANG spilte til dans fra Blomsterscenen. Populært og absolutt dansbart for gammel og ung. Foto: Elisabeth Gulaker

Her må nevnes Øystein Teigseth Morken på gitar og Pål Andre Weisethaune på vokal; begge to bokstavelig talt på hjemmebane. Sammen med bandmedlemmene fra Hommelvik og Stjørdal spiller de rått, ekte og veldig intens.

Artig og variert

Godt temposkifte mellom bandene tar hensyn til publikum. Mens rockerne svetter ut etter heftig stund i sirkusteltet innbys det til både visesang og gammeldans fra Blomsterscenen, noe som tar godt vare på publikummet.

Flere benyttet muligheten til å danse både pols og sving til karene i bandet Fin gammel årgang. Andre solide festivalaktører på Sveian lørdag kveld var for å nevne noen Martine Kristofa Rygvold, Orkangerbandet Monkeywrench med vokalist Malin Wuttudal og selvfølgelig vertskapet selv – SKA-frika.

Det formelig kokte i sirkusteltet da SKA-frika gikk på scenen men den stolte blåserrekka og de andre energiske bandmedlemmene. Som sin egen festival har blitt – bunnsolid og artig!