Et av tidenes mest omfattende spleiselag for en bedre folkehelse går straks i mål. Ambisjonen har vært å gjøre det enklere for alle å gå på tur i nærområdet sitt. I årene 2014 til 2017 er det på landsbasis laget 63.900 unike turskilt og 7300 informasjonstavler, nær 100.000 frivillige arbeidstimer har gått med til å montere skiltene, og det er søkt om over 10.300 grunneiertillatelser til å skilte og merke turruter over offentlig og privat eiendom.

Rundt ekvator

- I denne perioden er det merket nye og eksisterende turruter i alle landets fylker og i 85 prosent landets kommuner. Den samlede distansen med merkede ruter tilsvarer avstanden rundt ekvator. Målet har vært å etablere et lavterskeltilbud, og å gjøre det enda enklere for folk å komme seg ut på tur der de bor. Man må ikke nødvendigvis opp på vidda for å gå på tur, nå venter naturopplevelser til fots, på sykkel og også i kajakk bare 250-500 meter fra boligområder over hele landet, sier prosjektleder for Turskiltprosjektet Bjørn-Egil Hansen i Gjensidigestiftelsen.

Skal kåre Norges beste

Nå skal Gjensidigestifelsen kåre den aller beste, og Malvikstien mellom Hommelvik og Muruvik er en av finalekandidatene. I skrivende stund ligger vår lokale turrute på en soleklar førsteplass med drøye 700 stemmer, over 200 foran neste på listen.

Avstemningen er åpen fram til og med 31. august og din stemme gir du ved å gå inn på www.turrute.no. Da kåres fylkesvinnerne som møtes i den store finalen i Bergen .

Totalt 10 trønderske turruter er med i finaleheatet.