Brann i hytte i veiløst område

Brannvesenet blir flydd inn med helikopter. Tre personer er pågrepet mistenkt for å ha noe med brannen å gjøre.
Nyheter

Fem ninutter over midnatt melder Politiet i Trøndelag at brannen har avtatt fordi vinden har snudd og at det regner i området.

- Politiet har pågrepet 3 personer som har vært i nærheten av åstedet. Etterforskning pågår, heter det i den samme Twitter-meldingen fra politiet.


Politiet i Trøndelag meldte klokka 21.25 lørdag kveld om brann i ei hytte ved Østre Sonvatnet, som ligger på grensa mellom Stjørdal og Meråker kommuner, i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark.

Hytta ligger i et veiløst område og brannvesenet blir fraktet inn med helikopter.

- Det er noen som har observert at en hytte i Austra Sonvatna brenner i et område uten vei. Vi har slått alarm sammen med brannvesenet, og brannvesenet vil bli flydd inn med helikopter for å slukke brannen, sier Stig Roger Olsen, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, til adressa.no

- Jeg forstår det sånn at hytta er nedbrent, men det er en del tør skog rundt hytta. Vi er usikre på hvor lang tid det vil ta før brannvesenet er på plass, og foreløpig vet vi ikke mer om saken, sier han til avisa.


Nikolay Vatne, operatør på 110-sentralen i Nord-Trøndelag, forteller til adressa.no at de ikke har fått folk frem på stedet enda.

Han kan ikke svare på om det er fare for skogbrann.

- Det kan jeg ikke svare på siden vi ikke har folk framme ennå. Det vi vet, er at brannen har spredt seg rundt hytta.

Brannvesenet er på vei med to firehjulinger og en sekshjuling, og det er rekruttert skogbrannhelikopter fra Værnes.

- Mannskapet holder på å ta seg fram i ulendt terreng. Heldigvis har det begynt å regne litt, men det er tørt. Skogbrannhelikopteret skal dynke tre runder med vann over. Deretter lander det på brannstasjonen i Meråker for videre beskjed, sier Vegard Håskjol, operatør på 110-sentralen i Nord-Trøndelag, til adressa.no