Sikre på hvem som tente på hytta

Tre menn ble pågrepet i nærheten av hytte ved Østre Sonvatnet, mistenkt for innbrudd, tyveri og ildspåsettelse.

Etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor er ikke i tvil om at politiet pågrep riktige gjerningspersoner etter hyttebrannen ved Sonvatnet natt til lørdag. Arkivfoto: Lars Sørnes 

Nyheter

Lørdag kveld klokka 21.25 meldte Politiet i Trøndelag om brann i ei hytte ved Østre Sonvatnet i Meråker. Hytta, som tilhører fjellstyret, ligger i et veiløst og ulendt område der brannvesenet måtte fraktes inn med helikopter og flere terrengkjøretøy. Hytta, som tilhører fjellstyret i Meråker, brant ned til grunnen. Tre personer ble pågrepet i nærheten og satt i varetekt mistenkte for å ha tent på hytta.

Pågrepet og avhørt

- Vi er ikke i tvil om at vi har de tre som ble pågrepet er gjerningsmennene og som har tent på hytta. De ble pågrepet på stedet og er avhørt om forholdet. Søndag kveld ble de tre løslatt fra varetekt, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Politiet har vitner og tekniske spor som gjør at vi med stor grad av sikkerhet kan si hva som har skjedd. De tre som ble pågrepet har tatt seg til hytta i båt. De vil bli siktet for innbrudd, tyveri og ildspåsettelse, sier Sparby.

I nasjonalparken

Fjellstyrets hytte ligger på grensa mellom Stjørdal og Meråker, i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Det var en stund usikkert om brannen ville spre seg til den tørre skogen rundt før brannvesenet var kommet seg inn i området.

Gjerningspersonene har tatt seg inn via ei knust rute. Noen gjenstander er stjålet, men ikke noe av større verdi, sier Sparby, som fortsetter etterforskningen av saken før de mistenkte blir siktet for forholdet.

- Uforståelig og trist

Fjellstyrene i Stjørdal og Meråker skriver på sine hjemmesider at de fikk melding om brannen ca. kl. 21 på lørdag kveld, og at det tok ikke lang tid før hytta var overtent.

Brannen ble observert av en hyttenabo, melder Fjellstyrene, som beskriver hendelsen som «helt uforståelig og bare trist».

«Heldigvis er hytta forsikret og det vil nok komme en ny hytte på stedet men vil nok ta noe tid før den er på plass,» skriver Fjellstyret, som hadde leietakere til hytta utover høsten.