Starter innsamling til jordskjelvrammede

– Det er stort behov for hjelp til familiene som er rammet av jordskjelvet, sier Kjell Kolbrek.

Kjell Kolbrek har tatt initiativet til en innsamlingsaksjon for de jordskjelvrammede i Indonesia der hans datter bor med sin familie.  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

Stjørdalingen er med på å dra i gang en innsamlingsaksjon i Norge etter jordskjelvet i Indonesia.

Kolbrek har daglig kontakt med datteren Målfrid som bor i det jordskjelvrammede området sammen med sin familie, mannen Sapta og sønnen David på 1,5 år. Målfrid og mannen er nå aktivt med i hjelpearbeidet.

– Målfrid er nå engasjert med å forsøke å skaffe nødproviant, vannfilter, medisiner, telt og andre hjelpemidler som det er akutt behov for, sier Kjell Kolbrek.

Svigersønnen Sapta er også engasjert i hjelpearbeidet. Han koordinerer hjelpeinnsats sammen med flere hjelpeorganisasjoner som prøver å få fram nødhjelp, spesielt til de som er hardest rammet i nord.

Den norsk-indonesiske familien har vært nødt til å flytte ut fra huset sitt på grunn av frykt for etterskjelv og nye jordskjelv.

LES OGSÅ: Har evakuert huset i jordskjelvkaoset

– Målfrid og familien bor nå i en provisorisk leir sammen med andre familier fra området, sier Kjell Kolbrek.

Datteren er utdannet sykepleier og jobber i et helseprosjekt i Indonesia støttet av NORAD.

– Situasjonen er krevende etter jordskjelvet, men Målfrid og familien har det bra etter forholdene og er i gang med å hjelpe, sier Kjell Kolbrek.

Stjørdalingen har selv lang erfaring fra frivillig arbeid. Han leder nå NLM Gjenbruk i Stjørdal. En bruktbutikk som resirkulerer brukte møbler og annet utstyr.

Nå har Kolbrek sammen med Norsk Luthersk Misjonssamband tatt initiativet til en innsamlingsaksjon til de jordskjelvrammede på Facebook.

– Vi har opprettet en gavekonto som folk kan betale inn til, sier Kolbrek.

Kontoen har nummer 8220.02.90131. Bidrag merkes med «Jordskjelv Indonesia».

– Pengene som kommer inn, går uavkortet til nødhjelpsarbeider, sier Kolbrek.

Stjørdalingen er spesielt opptatt av å skaffe hjelp til de aller svakeste: Mødre med små barn.