- Det er i dag gitt fellingstillatelse på bakgrunn av tre kadaver i Sona, hvorav det ene er ganske ferskt. Det siste ble funnet i går kveld, sier Inge Hafstad hos Fylkesmannen i Trøndelag.

- Kan det være en samme bjørn som en av de som slår sau i Meråker-traktene?

- Det blir bare spekulasjoner, men det er ikke langt mellom Sona og skadeområdet i Meråker, så det er ikke så usannsynlig.

Fellingstillatelse er  gitt fram til neste fredag i første omgang, opplyser Hafstad.

Fjellstyresekretær Ivar Rimul har vært og sett på sauekadavrene. De er fra samme buskap, men er funnet  på tre ulike steder i dalføret. Rimul forteller at det ikke var vanskelig å påvise hvilket dyr som har tatt sauen.

- Et kadaver ble funnet innmed Dyrdalsvollen i Selbu, et i Tverrsona og et ved elva og en i Hebla. Det var spist av jur og av brystfettet på bringa. På to var det nesebitt. Dette er typisk bjørn, sier Rimul.

Er ute i kveld

Et fellingslag på nærmere 20 personer er organisert, og to fire - fem jegere med hund har dratt ut for å leter etter ferske spor.

- Strategien er å prøv å finne ferske spor. Vi har sauekadaveret fra i går kveld, men det er litt for gammelt ideelt sett. Vi må helst ha noe ferskere for å ha sjangs, sier Håvard Bidtnes, leder for fellingslaget.

- Hvor har dere startet ut ?

- Vi er høyt oppi Sondalen.

- Hvordan er forholdene?

- De er fine. Det er varmt og fuktig i terrenget. Bjørnen den ligger vel og gjemmer seg et sted, så det vi trenger er ferske tap, sier Bidtnes.

Stort område

Sauen er veldig spredt, så bjørnen kan slå til hvor som helst over et stort område. Sendere på halsbånd gjør at det kan oppdages når en sau ikke  lenger er i bevegelse, og da vil fellingslaget bli varslet. Ellers har fellingslaget plassert viltkamera ved det siste sauekadaveret som er funnet.

- Det er lite sjangs for at bjørnen vender tilbake dit, men vi utelukker ikke muligheten, sier Bidtnes som har erfarne jegere på laget. Noen jakter hvert år bjørn i Sverige, og noen var med for et par år siden, da det var fellingstillatelse på en bjørn i Hegra.

- Erfaringen er at det er vanskelig, men vi prøver. Får vi ferske spor, er vi mange som er klare til å rykke ut. Den ene sauen var slått på Selbu-sida, så vi har også et samarbeid med dem der, sier Bidtnes.