Fikk ny sirkusplass i sentrum

Cirkus Agora flytter forestillingen i ettermiddag fra Skatval til sentrum.

Sirkusdirektør Jan Kjetil Smørdal er glad for at Cirkus Agora fikk bruke grusplassen ved Skateboardbanen til kveldens forestilling.  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

– Veldig flott at vi fikk en ny og bedre sirkusplass, smiler sirkusdirektør Jan Kjetil Smørdal.

Han roser spesielt John Fornes i Stjørdal kommune og Ole Johan Kiplesund i brannvesenet som sørget for å ordne opp da den tiltenkte sirkusplassen på Skatval viste seg å være for liten.

– Dette ordnet seg bra. I ettermiddag blir det forestilling, smiler sirkusdirektør Smørdal.

I løpet at torsdag formiddag går han og sirkusfolket i Agora i gang med å rikke til forestilling på grusplassen ved Halsen U og skateboardbanen.

– Denne plassen er midt i blinken, mener sirkusdirektøren.

Cirkus Agora hadde forestilling på Frosta onsdag kveld. I kveld var det meningen å sette opp til forestilling på Skatval i Stjørdal. Men sirkusplassen der ble for liten. Nå er sirkusdirektør Smørdal og hans kolleger glade for at Stjørdal kommune fant et flott alternativ midt i sentrum.

Smørdal forteller at Cirkus Agora gjerne vil bidra med forestilling i Stjørdal under landsskytterstevnet. Fredag settes kursen mot Trondheim der sirkuset skal holde til i helga før turnéen fortsetter nedover Vestlandet.

Sirkusdirektør Smørdal mener helt klart at folk vil ha ekte sirkus i 2018. Han startet sirkuskarrieren mellom utedoen og ett epletre på Smørdal gård i Nordfjordeid.

– Det er få ting som kan begeistre så mye som sirkus, uavhengig av alder, kultur eller språk. Vi trenger gjøglerne, gjøglerne er opphavet til all moderne underholdning, sier Jan Kjetil.

På programmet som vises i Stjørdal torsdag, har Cirkus Agora rikelig med gjøglere.

Her er Bianca Renz med hula hopp. Ifølge programmet rocker denne damen flere ringer enn folk flest. Spanske Tony Garcia er temposjonglør i verdensklasse. På programmet står også komisk trampoline, trapesartister og andre krumspring.

Det blir show med dresserte ponnier og hunder. Og sist, men ikke minst: Klovner.