Hendelsen skjedde ei helg i Stjørdal sentrum for en drøy måned siden.

– En mann fra Stjørdal ble holdt fast og bortført mot sin vilje. Han ble tatt med til Storvika. Der ble mannen bundet fast og truet med seksuelle overgrep. Truslene ble ikke gjennomført, men fornærmede oppfattet situasjonen som svært skremmende, sier Annar Sparby, som er etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor.

Mannen ble bortført av fire menn. To av utenlandsk opprinnelse og to med lokal tilhørighet. Hendelsen skjedde utenfor en bensinstasjon i sentrum.

Avhør

Alle de fire gjerningsmennene ble pågrepet av politiet og satt i arresten. De ble senere dimmitert.

– Avhør ble gjennomført dagen etter. Det ble også gjort en del vitneavhør, som gjorde at vi skaffet oss god oversikt over situasjonen.

– Har det kommet fram noe motiv for hendelsen?

–Ifølge fornærmede har han ingen forståelse for hva og hvorfor. Vitneavhør peker mot en hendelse tidligere på kvelden, der hovedmannen bak bortføringen skal ha blitt irritert på fornærmede. Hovedmannen benekter på sin side at det har skjedd noe straffbart, sier Sparby.

Etterforskning avsluttet

Politiet har gjort tekniske undersøkelser på stedet, og bevegelser og fakta om hva som har skjedd er godt kartlagt.

– Det er pålagt besøkelsesforbud mellom fornærmede og de fire involverte i bortføringen. To av de fire er også siktet etter straffelovens paragraf 254 om bortføring og frihetsberøvelse. Det er de to med utenlandsk opprinnelse som er siktet i saken sier Annar Sparby.

Saken er ferdig etterforsket, og den skal vurderes av påtalemyndigheten så fort svaret på de tekniske undersøkelsene er klart.