Kraftig vind og mye nedbør forventes å prege helga

Venter 40-60 mm nedbør i løpet av kvelden og natta

I løpet av fredag kveld og natt til lørdag ventes mellom 40 og 60 mm nedbør. Resten av helga og ut i neste uke må du regne med noe bygevær.

Det ventes kraftig vind og mye nedbør i løpet av fredag kveld og natt til lørdag.  Foto: Foto Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Nyheter

– Trøndelag har mye vær i vente de nærmeste dagene. Vi har sendt ut farevarsel for nedbør og vind for hele Trøndelag. Det er et lavtrykk som går nordover og som vil prege været fredag og lørdag. Det forventer vi vil gi mye nedbør og vind, hvor mye og hvor sterkt er litt avhengig av hvor du bor, sier meteorolog Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Lokale forskjeller

Med kraftig vind fra vest og nordvest kommer nedbøren inne i landet. I løpet av tolv timer fredag kveld og natt til lørdag venter meteorologen at det kommer mellom 40 og 60 mm nedbør. Men det vil være noen lokale forskjeller.

– Det ser noe bedre ut utover i helga. Lørdag kveld og søndag ser bedre ut for regn og vind, men det må forventes skiftende skydekke og bygevær, sier Andersen.

Mindre nedbør neste uke

Fra mandag er det større sjanse for at det meste av lavtrykksaktiviteten og nedbøren gir seg for denne gangen.

– Det er også sjanse for at temperaturen stiger noe utover i neste uke, sier Andersen.