– Vi ble forespurt om vi kunne arrangere en turmarsj under byfesten, og det sa vi ja til med en gang. Det meningen i fjor også, men det ble ikke noe av. Mulig grunnet kort varsel, sier Einar Arne Fløttum i styret for Stjørdal Turmarsjforening.

For små og store

Det blir en ført marsj fra Kimen mandag kveld, ledet av Bjørnar Fordal.

– Ruta er ikke lang. Den er på ca. 6 kilometer. Vi har tatt høyde for at det kanskje er barn som vil være med også, sier Fløttum.

Ruta går først opp til en rasteplass i Eventyrskogen i Monsberga. Der får deltakerne kaffe eller brus og vafler forteller Fløttum og en annen stor turmarsjentusiast, Solfrid Holthe. De har gått den verdensberømte, firedagers, Nijmegen, henholdsvis 14 og 15 ganger.

Videre går Byfest-marsjen et stykke oppover bakkene, før den svinger nedover og forbi Vikans gartneri, gjennom Sandskogan og til målgang ved Kimen.

Spesiell pin

– De som gjennomfører skal få en helt spesiell pin. Den med Stjørdals kommunevåpen og bilde av Linnormen. Jeg fikk min første da jeg ble varaordfører, og alle i kommunestyret har den samme. Den henger ganske høyt, så vi håper den skal være en liten gulrot, sier Einar Fløttum.