Til daglig er han ansatt i kommunens kulturetat og har rollen som produsent og ansvarlig for booking av arrangement i kulturhuset Kimen. Som under pilotåret 2017, er han også i år prosjektleder for Byfest Stjørdal 11. - 18. august.

– Krevende, men samtidig veldig interessant og givende, smiler Teigen.

Finpussen står igjen

Siden han kom tilbake fra ferie i sommer, har forberedelsene til årets byfest fylt det meste av tida hans. Nå kan Ole Ivar Teigen konstatere at samarbeidspartnere og programmet er på plass.

Byfesten arrangeres i år for andre gang etter et godt pilotår i 2017.

Stjørdal hadde kommet til ett punkt hvor de årlige Stjørdalsdagene trengte en nødvendig utvikling. Byfest Stjørdal ivaretar de gamle tradisjonene samt løfter det på et profesjonelt nivå.

– Det handler om å skape aktivitet og trivsel i Stjørdal, sier Ole Ivar Teigen.

– Skal byfesten bli en tradisjon på samme vis som stjørdalsdagene var det?

– Det ville være flott. Jeg er sjøl vokst opp med stjørdalsdagene og så fram til dem. Nå skal vi jobbe for å etablere byfesten i august som en tradisjon som stjørdalinger og andre også vil sette stor pris på, sier Teigen.

Han legger ikke skjul på at ambisjonene er store. Byfesten er ennå i sin spede begynnelse etter starten i fjor.

– Hva er drømmen?

– Kimenparken som konsertarena er fremdeles i en pre-fase, men vi nærmer oss en god logistikk og er straks klar for å håndtere internasjonale artister. Drømmene er snart en realitet, mener Teigen.

Profesjonalisert

Mens stjørdalsdagene var basert på frivillig innsats og ildsjelsarbeid, er opplegget med byfesten litt mer profesjonalisert.

– Men vi er helt avhengige av samarbeidspartnere for å få festen gjennomført, sier Teigen.

Han er spesielt opptatt av å trekke lokale bedrifter og næringsliv med både under planlegging og gjennomføring av byfesten.

– Da handler det ikke bare om økonomisk støtte, sier Teigen.

Han gleder seg til blålysdagen på fredag der nødetatene møter publikum i Kimenparken.

– Dette er en nyskapning som vi tror vil fenge både gammel og ung når nødetatene stiller med folk, biler og materiell i parken, sier Teigen.