Nominasjonskomiteen i Høyre har gjennom sommeren ventet på det endelige svaret fra varaordfører Ole Hermod Sandvik om han blir med videre i politikken.

Lørdag kom svaret og Sandvik har den motivasjonen som skal til for å være med å gjøre Stjørdal til et bedre sted i fire nye år.

- Dette er ikke en beslutning man tar lett på. Her er det snakk om se fire år fram i tid. Men jeg har brukt sommeren godt til å kjenne på om jeg har den motivasjonen som trengs. Og motivasjonen er der. Så nå har jeg meddelt nominasjonskomiteen om at jeg gjerne er partiets ordførerkandidat ved kommunevalget høsten 2019, sier Ole Hermod Sandvik.

God støtte i gruppa

Sandvik er klar på at det å være partiets ordførerkandidat ikke er noe enmanns-show. Han er stolt over å ha vært en del av Høyres kommunestyregruppe den siste perioden, og sier at støtten og samarbeidet internt er viktig del til at han nå har sagt seg villig til å gå på en ny perioden.

- Alle vi seks i partiets kommunestyregruppe har jobbet godt sammen. Støtten fra gruppa, partiet og medlemmene er viktig i forhold til en forankring av den politikken vi ønsker å fremme. Så gjenstår det å se hvem som blir med videre. Jeg vet gjennom media at Renate Trøan Bjørshol og Veronika Drivstuen har sagt at de ikke blir med videre. Det beklager jeg sterkt. Men jeg regner med at nominasjonskomiteen jobber godt slik at Høyre får på plass en solid liste, fortsetter dagens varaordfører.

Klar for å bli ordfører

- Med ditt ja, regner jeg med at du er klar for å bli Stjørdals neste ordfører?

- Det spørsmålet måtte vel bare komme. Det er jeg selvsagt, også det alvoret som det eventuellt medfører. Alle de som blir stemt fram som et parti sin ordførerkandidat, må også være klar for en slik jobb. For noen er det kanskjer mer realistisk enn for andre, og for Høyres del er det selvsagt realisme å kunne sitte igjen med ordføreren etter valget neste år om velgerne vil det, sier Sandvik.

Om Sandvik blir valgt inn i kommunestyret etter valget neste høst, blir dette hans tredje periode i Stjørdals sitt øverste politiske organ.