Den årlige fordelingen av kommunale kulturmidler gir Hommelvik IL 44.050 kroner i tilskudd. Det er penger som tildeles etter søknad og er basert på fjorårets budsjett, regnskap og antall medlemmer. Malvik IL, med langt flere medlemmer får i år tildelt 83.590 kroner fra kulturmidlene.

Dette er penger vi får etter en felles søknad som hovedlaget sender inn på vegne av underavdelingene hvert år. Årets tildeling er som forventet, og omtrent det beløpet vi får hvert år, sier leder i Hommelvik IL, Anne Rossbach Hammer.

Kommunen har et standardskjema som vi fyller ut med opplysninger om budsjett og regnskap. Hvor mye penger vi får er avhengig av antall medlemmer. Hommelvik IL har i dag cirka 1.200 medlemmer fordelt på fotball, håndball, friidrett og ski.

For hovedlaget er kulturmidler sammen med tippemidler den viktigste inntektskilden for hovedlaget. Vi har ikke medlemskontingent eller egne sponsoravtaler, slik underavdelingene har. Fotball og ski får også direkte tilskudd til anlegg og drift av anleggene, sier Hammer.

For hovedlaget er det ikke slik at vi sparer på de pengene vi får tildelt. De skal ut til lagene og brukes på den daglige driften, sier Hammer.

Leder i Hommelvik IL, Anne Rosbach Hammer. Foto: privat