–  Vi har spilt ballen inn til Stjørdal Næringsforum (SNF), men vi syns ikke at vi har fått den responsen som vi ønsker. Inntrykket mitt er at SNF tenker mer i retning av en lederskole. Men det er ikke det vi ønsker. Vi ser heller for oss et forum der vi sammen kan supplere de gode konferansene, bearbeide tanker og inntrykk, bli kjent med hverandre, deler erfaringer både på godt og vondt, sier Bjørn Nagel Høgmo (45).

Sammen med Cato Wille (65), pensjonist med blant annet lang fartstid fra ledelse i Statoil, har sjefen for bedriften Verform AS i Meråker tatt opp tanken om et nytt lederforum der ledere i både privat næringsliv og offentlig virksomhet kan spille på hverandre.

Også Tor Jakob Reitan og Lars Terje Klæth er med på laget som ønsker å dra i gang et nytt lederforum.

Uformelt

Et slikt forum skal ikke være altfor stort og tidkrevende. De ser for seg uformelle samlinger på én-to timer tre til fem ganger i året. De ønsker seg en form for dialogkafé med en innledning, og med diskusjon rundt ett eller flere tema etterpå. Denne diskusjonen foregår i mindre grupper med felles oppsummering etterpå.

– Det er ofte ensomt å være leder. Du har gjerne ikke mange andre å snakke med om konkrete problemer du gjerne skulle diskutere med andre. I Statoil er det vanlig at ledere har en egen mentor, en du kan snakke med. I små og mellomstore bedrifter har man ikke alltid det, sier Cato Wille.

Dele kunnskap

Kanskje krever et nytt lederforum, der tanken er at man blant annet skal kunne dele tanker, erfaringer og ideer med hverandre, en mentalitetsendring der man ikke ser på andre ledere som konkurrenter, men som en kollega som vet noe som jeg kanskje kan lære av. Høgmo og Wille er usikre på om det i dag fins en slik kultur for å dele med andre, der man både forteller om egne suksesshistorier, men kanskje også om solide mageplask.

De kan bidra til å gjøre lokalt næringsliv sterkere og mer robust i konkurransen med store aktører utenfra.

Utålmodig

Men en eller annen instans må ta tak i ideen og sette den ut i livet. Her syns de ikke at kontakten med Stjørdal Næringsforum har gitt den responsen som Cato Wille og Bjørn Nagel Høgmo hadde håpet på.

De vil likevel gi SNF enda en sjanse før de eventuelt spiller ballen videre til andre aktuelle aktører. Verken Bjørn Nagel Høgmo eller Cato Wille ser nemlig at de selv har tid og ressurser til å dra i gang et slikt opplegg.

Men de legger ikke skjul på at de er utålmodige. De vil gjerne at noe skal skje i løpet av høsten.

Nettverk

– Dilemmaet vårt er at vi må gjøre én ting om gangen. I løpet av høsten starter vi opp en lederopplæring, et lavterskeltilbud blant annet for mellomledere som kanskje kan være litt usikre på rollen sin. Jeg er klar over at det ikke er dette Bjørn Høgmo ser for seg. Men tanken vår er at dette skal også skal være med på å skape nettverk der ledere og fagarbeidere kan diskutere utfordringer for produksjonsbedrifter i vår region, sier Jon Uthus, daglig leder i Stjørdal Næringsforum.

Medlemsønske

SNF-lederen understreker at et skoleringstilbud som dette er noe som medlemsbedriftene har etterspurt.

– Da er det vårt oppdrag å gjøre det som medlemmene ønsker. Samtidig ønsker vi å se disse to tingene i sammenheng, der vi både tilbyr en opplæringsbit, men der vi også bidrar til å bygge nettverk, sier SNF-leder Jon Uthus.