Hele Kimenparken vil bli fylt med demonstrasjoner av hva etatene gjør og kan 17. august.

Prosjektleder Ole Ivar Teigen forteller at Stjørdals første «Blålysdag» er i ferd med å forme seg og at det vil bli et fast innslag under arrangementet Byfest Stjørdal i årene framover.

– Dette prosjektet er noe alle nødetater stiller seg positive til og vi har i samarbeid med Gjensidige Stjørdal, satt sammen en flott dag i Kimenparken. Vi gjør oppmerksom på at det ved oppstart/adkomst vil forekomme noe støy i Stjørdal sentrum i form av sirener. Nøyaktig klokken 1100 vil nødetatene brann, politi og ambulanse komme til Kimenparken fra Sandgata, Ole Vigs gate og stikkveien inn fra Stokmovegen. I tillegg til nødetater vil Røde Kors stille med et mannskap på sju personer, pluss team RØFF, sier Teigen.

Signaliserer fare

Teigen forteller at blålys og sirener er et varsel om at noe galt har skjedd og behovet for øyeblikkelig hjelp er til stede.

– I Kimenparken vil nødetatene fortelle publikum om sin primærvirksomhet og samtidig gi info om øvrige aktiviteter i organisasjonen. Det blir muligheter for å ta en titt inne i bilene og Bjørn Ove Slind har via Olav Aune fått tak i en skikkelig god og gammel veteranbrannbil. Denne blir et flott skue i parken. Både brann, ambulanse og politibiler blir utstilt foran Kimen, sier han.

Aktiviteter

I tillegg til utstilling og informasjon om hver etat, blir det aktiviteter og oppvisning.

– Publikum skal få kunnskap og kompetanse på både livredning og brannslokning. Sistnevnte er stilet mot ungdom og voksne. Det blir oppvisning med livredning fra taket på Kimen, og rappellering ned Kimenveggen. Vi får også besøk av hunder som er aktiv i redning- og narkotikatjeneste. Hvis alle biter faller på plass, blir det demonstrasjon fra disse.

Foredrag

Inne i Vektersalen er det foredrag og demonstrasjon om hva vi gjøre ved en eventuell hjertestans.

– Her vil vi få en reell demo. I tillegg blir det informasjon fra Brann om aktuelle farer i heimen. Arrangementet er gratis og i samarbeid med Gjensidige Stjørdal. Utover dette kan man si at hele «Blålysdagen» er gratis for alle og vi håper at så mange som mulig tar turen til Kimenparken fredag 17. august mellom klokka11:00 og 1430, sier prosjektleder Ole Ivar Teigen og legger til at alle oppvisninger blir annonsert fra et infopunkt i parken og det vil bli lagt ut detaljert kjøreplan på www.kimenkulturhus.no.