Klokken 21.35 tirsdag kveld fikk politiet melding om slåsskamp og munnhuggeri på Sveberg.

– Det hele hadde startet som en guttestrek, der to gutter i 14-15 års-alderen hadde ringt på dører og stukket av. På et sted ble de konfrontert av en dame i 60-årene, som skal ha sagt fra om at hun ikke likte det de holdt på med. Det hele hadde utartet seg, og det endte med at den ene gutten hadde kastet et egg i ansiktet på damen, før han hadde slått henne. Også det i ansiktet, sier Svein Erik Gjølmesli, politioverbetjent ved Stjørdal lensmannskontor.

Høy temperatur

Noen som så opptrinnet ringte og varslet politiet, som var på stedet rundt 15 minutter senere.

– Da var det fremdeles høy temperatur mellom damen og gutten som hadde slått henne. Den andre gutten hadde stukket av. Politiet tar hånd om gutten og kjører han hjem til foreldrene. Der ble det gjennomført en samtale med gutten og foreldrene i fellesskap.

Ikke alvorlig skadd

Damen skal ikke ha fått alvorlige skader.

– Hun hadde fått en kul i hodet og blødde i ansiktet, men det skal ikke være alvorlig. Hun vil anmelde forholdet, sier Gjølmesli.

Alvorlig hendelse

Politiet er i gang med etterforskningen, og har skaffet seg oversikt over de faktiske hendelsene.

– Det er ingen tvil om hva som har skjedd. Noe som også det også er snakket om i samtalen med gutten og hans foreldre, sier Annar Sparby, som er etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor.

Han understreker at dette er en sak politiet ser alvorlig på.

– Vi er bekymret over at en guttestrek kan utvikle seg til en slåsskamp. En normal reaksjon ville ha vært å stikke av. Hvorfor det ble som det ble vil vi finne ut av sammen med gutten og foreldrene.

– Hva skjer videre?

– Når saken er ferdig etterforsket blir den oversendt påtalemyndigheten. Gutten er strafferettslig tilregnelig, så det blir opp til dem å avgjøre hva som skjer videre.

– Hva med gutten som stakk av?

– Vi vet identiteten hans, og kommer til å gjennomføre en bekymringssamtale med han og foreldrene, sier Annar Sparby.