De to førsteårs trafikklærerstudentene ble tatt imot av andreårsstudenter og faddere i gule T-skjorter på campus på tangen onsdag. Da markerte Nord Universitet semesterstart.

Dette er andre året Nord Universitet tar imot nye studenter på campus på Tangen. I høst blir studenttallet i Stjørdal høyere enn noen gang.

Trafikk- og handelsfag

– På det meste i høst vil rundt fem hundre studenter være i gang samtidig, sier Rikke Mo Veie.

Hun leder universitetsavdelingen i Stjørdal. Her tilbys først og fremst utdanning i trafikkfag, men også i handelsfag.

Til vanlig er det mellom 300 og 400 studenter som har sitt daglige gjenge på campus på Tangen i Stjørdal. Nord Universitet er i tillegg store på deltidsstudier og fjernstudier med samlinger av kortere og lengre varighet i Stjørdal. Utover høsten vil det være samlet så mange som fem hundre studenter samtidig på Tangen. Det er ny rekord.

Faddere

Førsteårsstudentene Benyamin Fatahi (32) fra Bærum og Bjørn Terje Mikalsen (25) fra Trondheim starter begge på trafikklærerutdanning i Stjørdal i høst. Planen er å bli kjøreskolelærere i løpet av to år.

Under semesterstarten på Tangen onsdag møtte de studentfaddere kledd i gule T-skjorter. Fadderne skal ta seg av de ferske studentene.

Benyamin sier han har lite kjennskap til Stjørdal fra før.

– Jeg har vært her noen dager nå og brukt tida til å prøve å skaffe meg oversikt over geografien, sier Benjamin Fatahi.

Tidligere har han jobbet i butikk og som miljøarbeider. Nå ser han fram til to år med studier.

– Vanskelig å finne et sted å bo i Stjørdal?

– Nei egentlig ikke. Jeg bor på midlertidig hybel nå. Om noen uker skal jeg flytte inn i studentleilighet i Husbyfaret. Det gleder jeg meg virkelig til, sier Benyamin.

Bjørn Terje Mikalsen kommer fra Trondheim og har noe kjennskap til Stjørdal fra før.

– Men stedet overrasker positivt. Vanligvis har jeg oppfatter Stjørdal som et sted vi kjører gjennom på veg til Sverige. Men jeg ser nå at Stjørdal har mye å by på, smiler han.

Mikalsen planlegger å pendle mellom bostedet på Tiller i Trondheim og universitetet i Stjørdal.

– Det enkleste blir nok å kjøre bil, sier han.

Korttidshybler

John Petter Skogseth som leder studentsamskipnaden Studentinord, har 50 studentboliger å tilby ved det gamle campusområdet ved Evja i Husbyfaret.

– Studentboligene våre er veldig ettertraktet og fylles fort opp, sier han.

Stjørdal har også et stort privat utleiemarked. Inntrykket er derfor at studentene ikke har problemer med å skaffe seg bolig.

– Det vi trenger, er flere hybler for korttidsleie. Det blir stadig flere studenter som er hos oss i kortere opphold på en uke eller flere i gangen. Derfor er vi veldig interessert i hybler for korttidsutleie, sier Skogseth.

Stor stas

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes legger ikke skjul på at han synes det er stor stas å få være med på markeringen av semesterstart ved Universitetet.

– Det er veldig bra å registrere at Nord Universitet vokser i Stjørdal, sier Vigdenes.

Han karakteriserer universitetet som en viktig del av bylivet i Stjørdal.