I disse dager endrer Innherred Renovasjon på rutene for tømming av søppel, og det medfører at en del abonnenter i Malvik, Selbu, Tydal, Meråker og Stjørdal får nye tømmedager. Endringene har virkning fra og med mandag 20. august.

- Vi sender ut brev og SMS til de berørte. I tillegg vil alle sammen finne oppdatert tømmeplan på vår hjemmeside eller om man bruker appen vår på telefon, sier ikommunikasjonsrådgiver i Innherred Renovasjon, Øyfrid Sudenius Knudsen.

Mer effektivt

Endringene som nå gjøres skyldes i første omgang for å effektivisere søppelinnhentingene.

- Endringene skyldes optimalisering og effektivisering av våre renovasjonsruter, slik at de er bedre tilpasset utstyr og arbeidstid, fortsetter Sudenius Knudsen, som sier at det ikke blir de store endringene for folk.

Tømmedagene skal oppdateres automatisk i appen og på Innherred Renovasjon sine hjemmesider. For å være helt sikker kan det lønne seg å slette eksisterende tømmeplan/adresse i appen og legge den inn på nytt.

Ta kontakt ved full dunk

- Noen abonnenter vil få flyttet tømmedagen fram eller tilbake innenfor samme uke og det blir derfor kun få dagers forskyvning, mens en del vil også få flyttet tømmedag fra oddetallsuke til partallsuke og omvendt. For disse kan det bety inntil 9 dagers forskyvning av tømmingene akkurat i overgangen. Om dette medfører overfylte dunker, så ta kontakt med oss så finner vi en løsning på det, avslutter Sudenius Knudsen.

Øyfrid Sudenius Knudsen, kommunikasjonsrådgiver Innherred Renovasjon. Foto: Innherred Renovasjon