På grunn av usikre værprognoser er det ikke helt sikkert at hele NM kan gå som planlagt i Stjørdal. Reserveanlegget i Trikkestallen i Trondheim står klart hvis slusene åpner seg. Regn og skateboard er som kjent ikke den beste kombinasjonen.

- Vi skal gjøre alt vi kan for at mest mulig av NM arrangeres i Stjørdal. En mulighet er å pushe arrangementet og gjøre oss ferdig med alt lørdag, hvis været blir bra. Men den avgjørelsen blir ikke tatt før senere, sier Joakim Wang, mesterskapsansvarlig i Norsk organisasjon for rullebrett.

Alt kan skje

Selv om stjørdalingen Christoffer Dahl ikke skulle delta i bowl-kvalifiseringen fredag kveld, stilte han opp for å trene og finjustere triksene han skal imponere dommerne med lørdag.

- Under kvalfiseringen skal vi gjennomføre et run på ett eller to minutter, og det gjelder å gjennomføre så mange gode triks som mulig innenfor tidsfristen. En jury bestemmer hvem som går videre til finalen søndag, sier han.

Dahl er optimistisk foran kvalifiseringen lørdag formiddag.

- Målet er å komme til finalen, og kommer jeg dit kan alt skje, sier han.

En drøm blir oppfylt

For skateren Dahl er NM på hjemmebane en drøm som går i oppfyllelse. Han og flere andre ildsjeler jobbet i mange år for å få realisert skateparken, og han er glad for at NM endelig er kommet hjem.

- Det har vært en lang vei. Da jeg begynte å skate, hadde vi tre trinn i en trapp på Halsen ungdomskole å bruke, og nå står vi med et anlegg av høy nasjonal standard. At NM arrangeres her med tilreisende fra hele landet, er utrolig kult, sier 22-åringen.

Christoffer Dahl får støtte av han som har ansvaret for hele mesterskapet.

- Dere har et anlegg dere kan være stolte av, sier Joakim Wang.

Rundt 200 deltagere

I motsetning til andre idretter hvor man må registrere seg i god tid før mesterskapet sparkes i gang, kan skaterne melde seg på fortløpende frem til stevnestart.

- Vi havner nok rundt 200 deltagere, som er ganske så normalt for NM. Skulle det bli mye regn lørdag ettermiddag, har vi anledning til å starte tidligere lørdag morgen for å få gjort unna mest mulig her i Stjørdal, sier Dahl.

(bilder)