Det er tre år siden Kari Anita Furunes (SP) kunne innta ordførerstolen i Meråker etter intense forhandlinger etter kommunevalget.

Nå har hun gitt nominasjonskomiteen sitt svar om hun gjerne tar fire år i lokalpolitikken.

– Jeg skal gjerne innrømme at jeg har brukt lang tid på finne ut hva jeg ønsker. Det er flere faktorer som må stemme. For det første måtte jeg kjenne på om jeg føler at jeg har kompetansen til å gjøre jobben jeg er valgt til. For det å være ordfører er en jobb som handler om lederskap. Og så er jeg skrudd sammen slik at jeg går inn 24/7 i 365 dager når jeg bestemmer meg. Det betyr at jeg også måtte veie opp mot det å gi avkall på mange av mine andre interesser. Men nå har jeg landet på at jeg ønsker å fortsette, sier Kari Anita Furunes.

Store viktige saker

Det har skjedd mye i Meråker de tre siste årene. Furunes mener at det har skjedd i rett retning.

– Det er ingen tvil om at vi har jobbet med tunge, viktige saker som har hatt stor betydning for Meråker kommune og for Meråker som samfunn. Jeg tenker blant annet på kommunereform, organisering av kommunen, fortsetter Furunes.

– Men det har også vært en del krevende saker?

– Det har det vært. Men det er også det lederskap handler om. Det å kunne håndtere vanskelig og mindre vanskelige saker.

Godt klima

Furunes framhever også klimaet i kommunestyret som god, og det er ingen tvil om det har vært en styrke i jobben som ordfører.

– Vi har jobbet hardt med kompetanseheving, og har hatt både KS og Fylkesmannen inn for å hjelpe oss. Det ønsker jeg at vi skal fortsette med.

– Men siden du har nå har takket ja til å fortsette, må du ha trivdes i jobben?

– Det har jeg. Det har vært fire meget lærerike år, og jeg har opplevd mye. Vi har kommet godt i gang med mye, men samtidig er det mye som er fortsatt er ugjort. Og det kjenner jeg at jeg ønsker å være med på å jobbe videre med.

Meråker har alle muligheter

Furunes sier videre at med alt som har skjedd i de siste årene, har gjort henne enda mer overbevist om at Meråker har alle muligheter til å lykkes.

–Meråker har alle muligheter. Men ingen ting kommer av seg selv. Det er kun hardt arbeid som er løsningen, og akkurat det føler jeg at jeg vil bidra med. Det er i grunnen en viktig årsak til at jeg har varslet at jeg er aktuelle for en ny periode.