Maken til trøkk har vi sjeldent opplevd. Di Derre innfridde til de grader under konserten i Kimen lørdag kveld. Da Jo Nesbø ropte ”Sjødal´n” utover storsalen svarte de 900 forventningsfulle i salen med et massivt tilrop. Dermed var konserten i gang.

Di Derre opplever på mange måter en ”ny vår”. Fra  være ei svært så populær gruppe på 90-tallet med en rekke store hits, har det vært nærmest stille rundt gruppa i mange år. Denne sommeren har det derimot tatt helt av. Med 15 konserter, det høyeste antallet på flere år, har de turnert mange steder rundt i Norge.

Konserten innendørs i Stjørdal var en av de første innendørskonsertene denne høsten. Det ble en konsert med høy gjenkjennelsesfaktor, men også hvor vi fikk servert flere av de nye låtene fra albumet ”Høyenhall” som kom ut tidligere i år.

Mange kjente låter

Fra starten ”14 kvinner” gikk det slag i slag med de kjente låtene som ”Erik Vea”, ”Jakka mi”, ”Rumba med Gunn”, ”Faren til Ivar”, ”Jenter som kommer” og til siste ekstranummer ”Børs Cafe”. Mellom alle disse fikk vi også høre flere av låtene fra nyalbumet, blant annet hiten ”Det går fint”.  Unni Wilhelmsen som ble fast medlem i bandet for seks år siden, fikk framføre sin stor hit fra 90-tallet ”Won´t go near you again”.

Di Derre var i storfom under denne konserten! Dermed ble det servert den ene store opplevelsen etter den andre. Særlig likte vi godt da bandets medlemmer bidro med ulike mellomspill og solopartier i mange av de velkjente låtene. På den måten ble konserten krydret med mye mer enn bare de velkjente sangene.

Publikum imponerte

Publikums deltakelse i konserten var direkte imponerende. Nærmest alle i salen sang med på låt etter låt, noe som også overrasket Jo Nesbø og de andre i bandet.

- En ting er at dere synger med på refrengene, men kan dere synge versene også, spurte Jo Nesbø og fikk et unisont ”ja” tilbake. Det fikk publikum til fulle vist på den neste låten, ”Faren til Ivar”.

Etter vel 1,5 time var en av de største konsertene så langt i Kimen over. Di Derre hadde levert, og publikum fikk kanskje mer enn hva de på forhånd hadde håpet på.

- Dette er det største jeg har opplevd! I sommer fylte jeg 50 år. Da fikk jeg en personlig hilsen fra bandet. Ekstra stas var det da de sang ”Samba med Gunn”, fortalte Gunn Karen Haugen som sammen med venninnene Gunda Wien og Unni Pedersen stod helt framme ved scenekanten.

Back stage

Rett etter konserten fikk vi en kjapp prat med flere av bandmedlemmene bak scenen.

- Vi er kjempefornøyde! Dette ble en konsert der vi fikk god kontakt med publikum. Skikkelig moro, sa Jo Nesbø.

- Konsertene våre er ulike. Denne ble en skikkelig god konsert, mye takket være responsen fra de 900 i salen. Vi opplever utsolgte konserter og som vi ikke har hatt på flere år. Det liker vi, fortale gitarist Lars Jones.

Han kunne også avsløre hvordan Jo Nesbø får til å kombinere dette med å være frontfiguren i Di Derre med all skrivinga som anerkjent kriminalforfatter.

- Når vi sitter på flyet hjem til Oslo i morgen, tar Jo fram PC´n. Da er han rett inne i den neste krimromanen. Flyvertinna må be han stoppe når vi er framme. Han er som en hai, må alltid være i aktivitet, og hviler veldig lite.