Mesterskapet ble arrangert i Sortesgrenda i Lånke av Korstad og Sorte skotthyllklubber. I overkant av sytti kastere stilte til start.

Mesterskapet var preget av regn og sjenerende vind, noe som ikke er optimalt i denne sporten. Dermed var været med å påvirke resultatene.

Fjerde gang

Stina Nordal gjentok bragden og ble kretsmester for fjerde gang i sin karriere på seks år.

Som sagt var ikke kasteresultatet hennes det aller beste. Etter innledende runde lå Nordal på andreplass etter Karin Sætnan fra den andre arrangørklubben, Sorte.

Men i finalen presterte Stina Nordal langt bedre, og dermed ble det KM-tittel nummer fire. På andre- og tredjeplass kom lagvenninnene fra Sorte, Karin Sætnan og Ingeborg Hjelsvold.

Overbevisende

I klassen veteran 4 var det ingen som kunne tukte Kåre Bae fra Hommelvik, som kaster for Tangmoen. Han vant en overbevisende seier. Bronseplassen var det Anton Raaen fra Korstad som tok.

I klassen veteran 3 var det Frostingen Torbjørn Fånes som tok gullet med mesterskapets høyeste poengsum, 120 poeng etter innledende runde og finale.

På sølv- og bronseplass kom de lokale kasterne Jorulf Bjørgum fra Bjørgmyran i Lånke og Olav Opheim.

Gar Bjørn Skogan fra Korstad tok bronseplassen i klassen veteran 2.

NM neste

I seniorklassen var det Jan Egil Hjelsvold fra Sorte som nådde lengst. Hjelsvold havnet på sølvplass, 60 poeng bak gullet som gikk til Sturla Holmlimo fra Ulvlla. Kjell Olav Gjersing fra Korstad sikret seg bronseplassen.

I yngre junior stilte kun to kastere opp. Jeton Ziberi fra Sorte og Guro R. Aasan fra Korstad tok henholdsvis første og andreplassen. Det gror lite blant yngre i skotthyllsporten, kanskje er dette en begynnelse med disse to i startgropa.

Neste store oppgave for skotthyllkasterene er norgesmesterskap på Frosta i månedsskiftet august september.

Lagseier

I lagkonkurransen ble det to gull til lokale lag. I klassen veteran kastet Korstads første lag seg til gull.

I klassen åpen 5-erlag tok Sorte gullet med nesten 400 poengs forsprang til neste lag, som var Ulvilla fra Verdal.