– Det blir et skifte i livet. Jeg må si at jeg ser fram til det, men jeg er spent på hvordan den nye tilværelsen kommer til å bli, sier Amundal til Bladet.

Han har vært rektor ved Hegra ungdomsskole siden 2004. Før den tid var han lærer ved Halsen ungdomsskole i 21 år.

– Hvorfor gir du deg nå?

– Jeg er 65 år. Der har du svaret ditt, sier han og ler.

Brå overgang

Gisle Amundal har tenkt en god stund på avgjørelsen som nå er tatt. Nå har han kommet fram til at han gir seg i det ordinære arbeidslivet etter inneværende år. Kontoret i Hegra skal være ferdigryddet 1. januar.

– Livet som pensjonist kan bli mangeartet, og jeg ser lyst på å disponere tiden mer på egen hånd. Jeg har en familie som jeg skal bruke mer tid på, trening, friluftsliv og mine to hytter i Orkdal og på Hitra, forteller Amundal.

65-åringen tror det blir en brå overgang.

– Som rektor er man sysselsatt døgnet rundt. Man kan ikke skru av. Akkurat det blir en stor forskjell, sier Amundal.

Sine år som rektor i Hegra oppsummerer han på følgende måte:

– Det har vært fantastisk flott og jeg har stortrivdes. Jeg har rett og slett hatt det veldig fint. Jeg er rik på minner og sitter igjen med mange gode venner, sier Gisle Amundal.

Åremålsperiode

Stjørdal kommune har lyst ut stillingen som rektor ved Hegra ungdomsskole. Søknadsfristen er satt til 12. september. Jobben har en åremålsperiode på seks år.

– Vi tok tak i dette rett etter at sommerferien var over. Nå håper vi det melder seg mange gode søkere, sier oppvekstsjef Ann Kristin Geving i kommunen.