- Vi skal jobbe for bedre folkehelse, og for å gi folk en bedre hverdag gjennom mer fysisk aktivitet. Det er målet vårt, og vi føler selv at vi kan gjøre det gjennom det tilbudet vi har, sier treningsinstruktør og osteopat Ida Tronseth Wognild.

Sammen med Astri Vikan Minsaas har hun etablert Din Helse Stjørdal, en behandlingsklinikk for å hjelpe folk med sjelett- og muskelplager.

Livsstil

Det er så avgjort behov for en slik klinikk, mener de. Stadig flere mennesker sliter nemlig med smerter i sjelett, muskler og ledd.

- Hvorfor? Det er det vanskelig å si helt bestemt. Men det skyldes nok livsstilen vår, en livsstil med mye stress, og der vi sitter mye stille. Dagens mennesker er ikke flinke nok til å lytte til kroppen og til å prioritere seg selv, sier Ida Tronseth Wognild og Astrid Vikan Minsaas.

Kosthold

Dette ønsker de å gjøre noe med, og de tilbyr forskjellige former for behandling mot slike lidelser.

Klinikken har egen osteopat, som arbeider nettopp med skjelettet, en soneterapeut, en massør og en medarbeider som holder kurs om mat. Da handler det om et kosthold basert på ren, naturlig mat, og riktig mat kombinert med fysisk aktivitet, sier Astri Vikan Minsaas. I tillegg til å være massør er hun også den som holder kurs om mat.

Samtale

- Hvordan møter dere en ny pasient for første gang?

- Først må vi snakke med pasienten for å prøve å finne ut hvorfor han eller hun sliter med smerter. Så foretar vi en grundig undersøkelse av muskler og ledd. Samtidig med at vi prøver å behandle smertene, kommer vi med tips til hva pasienten selv kan gjøre for å bli bedre, sier Ida Tronseth Wognild.

Åpen dag

Sist søndag åpnet klinikken Din Helse Stjørdal. Da hadde de invitert til åpen dag, der de hadde jevnt med besøk hene dagen.

I tillegg til Ida Tronseth Wognild og Astri Vikan Minsaas jobber også Lene Tronseth, som er soneperapeut og treningsinstruktør, og yogainstruktør Anja Bjørkås på den nye klinikken som åpner i Stjørdal i disse dager.