Alle ble ropt opp i skolegården og måtte gå fram en og en og sette seg sammen med de andre. Det var veldig spennende syntes de fleste. Etterpå gikk turen til klasserommet, og der løsnet stemningen da både store og små stemte i en liten sang:

"Første dag i første klasse. Det er vi som står her nå. Vi skal lære oss en masse vi sier klar og ferdig gå!"

Mattis Stuevold med Martin Stuevold og Elisabeth Leirvik Rabben på vei til den første ordentlige skoledagen. Foto: Line Finnøy

"Mobilskole"

Det som møter førsteklassingene og deres foreldre på Vikhammer nå, er "mobilskole". Meldeboka i papir er en saga blott. Beskjeder hjemmefra om sykdom og tannlegetimer varsles nå med sms. Men det brukes fortsatt postmappe, som er en perm med beskjeder og planer for uka, blant annet om svømming og SFO. I Skolefritidsorningen er det varmmåltid tre ganger i uka på Vikhammer, ellers er det fortsatt matboks som gjelder småskolen.

Elevene i første klasse på Vikhammer begynner klokka 8.30 hver morgen. Det er to langdager og to korte dager.

- I postmappa vil dere også allerede finne en liten lekse, fortalte kontaktlærerne Evy Bekken og Anne Vullum.

- Kan storbokstaver

En som er spent og motivert til å begynne i førsteklasse, er Mattis Stuevold.

- Det blir bra å begynne, tror Mattis. Han klarer å lese storbokstaver, men ikke småbokstaver - og han kan allerede skrive litt med store bokstaver, forteller han.

Marielle Seims pappa, Andreas Seim, forteller at de har forberedt seg litt til dagen.

- Vi har snakket litt om skolestarten. Har grugledet oss litt - men mest gledet oss, sier Andreas Seim. Marielle på fanget til pappa ved skolepulten, tar seg en go'klem.

Marielle Seim har grugledd seg litt, forteller pappa Andras Seim. Foto: Line Mette Finnøy
Foto: Line Mette Finnøy