- Det har gått over all forventning, sier daglig leder Thomas Hammeren. Bak ham i restauranten stekes det burgere for harde livet.

Kundetilstrømmingen og omsetningen har gått over all forventning for fastfoodkjeden i Stjørdal. Restauranten ved E6 er ettertrykkelig størst i Trøndelag.

- Den er større enn Lade, større enn Tungasletta og større enn både Munkegata og Olav Trygvasson, ja større enn alle de 70 restaurantene i landet, med ett unntak, sier Hammeren.

Nå har han ansatt åtte til, og er oppe i 36. Og det er fortsatt såpass travelt at alle ansatte jobber fulltid, forteller han.

10.000 menyer på en mnd

Det tok av allerede ved åpningen og spesielt i feriemåneden var det full rulle både i restauranten og gjennom drive thruen.  Hammeren sjekker en intern app på telefonen over salget:

- Vi solgt over 10.000 menyer i juli måned. Og det var over 6200 biler gjennom drive-thruen.

Du behøver ikke å gå inn i restauranten. Du kan kjøre forbi og få bestilt og levert maten uten å gå ut av bilen. 30 prosent av kundene valgte å bestille fra bilene.

Saken fortsetter under bildet.

Mange kunder benytter seg av selvbetjeningstårnene. Foto: Line Finnøy

Inne var det flere som benyttet selvbetjeningstårnene enn som bestilte av betjeningen bak disken.

Halvparten av kundene skulle ha bacon på burgerne. Og 600 foretrakk fullkornsbrød, never Hammeren videre for kuriositets skyld.

- Hvor mange bestilte vegetar?

- Det ble kjøpt 900 menyer med vegetarburger. Det er mye. Mer enn jeg hadde trodd, faktisk.

Utfordrende mål

Kundemessig er Hammeren strålende fornøyd med starten, men det har vært utfordrende å takle den store kundetilstrømmingen.

- Vi har ikke klart å levere servicetid som forventet, men vi har fått avklart hva som fungerer og hva som ikke gjør det i forhold til logistikk. Det må til noen justeringer når det viser seg å komme nesten dobbelt så mange som beregnet.  Nytilsatte skal også læres opp, og det tar også tid, sier Hammeren.