Mildværet fortsetter i Trøndelag

Etter en over gjennomsnittet varm start på september fortsetter nå mildværet.
Nyheter

Mildværet skyldes de samme varme vindene fra vest og sørvest som har gitt oss gode dager den siste uken. De neste to ukene vil værsituasjonen preges av lavtrykk som kommer inn mot kysten av Midt-Norge.

Høyere temperaturer

- Det ligger an til en værtype dere er godt kjent med, litt skyer, litt sol og litt nedbør. Typisk høst med andre ord. Det vil derimot være relativt høyere temperaturer enn gjennomsnittet, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid.

Så lenge vinden ikke snur til nord eller nordvest vil temperaturen fortsette å holde seg godt over normalen for årstiden. Fortsetter dette kan det slå den rekordvarme septemberen for 19 år siden. Dette året lå temperaturene 4 grader over gjennomsnittet på 10 grader.

Snart klart for høstklær

Men dager over 20 grader vil det nok ikke bli mange av fremover, allerede neste uke vil det bli litt kjøligere med dagtemperaturer godt under 15 grader. Den førstkommende uken vil det være noe bygevær med prognoser om mellom 5 til 20 mm nedbør på onsdag som er den våteste dagen de neste to ukene.

Fra torsdag og i en uke framover ser det ut som vi vil få tørre å milde dager før varselet viser fire dager på rad med regn igjen fra torsdag neste uke.