– Stolt over det vi har klart å få til

For 8. gang arrangeres det kulturmønstring for eldre i Malvik.

Brit Ragna Renanger delte ut raggsokker til Leif Lundberg og Frelsesarmeen under fjorårets EKM i Malvik.   Foto: Einar Hugnes

Nyheter

– Jeg synes vi har kommet godt ut av det. Mye er annerledes nå sammenlignet med den spede starten i 2010, sier Brit Ragna Renanger.

Sammen med Tor Haldberg og Per Johan Nilsen utgjør hun årets EKM-komité i Malvik. Arrangementet foregår i tidsrommet 2.-5. oktober og arrangeres av frivillige seniorer i samarbeid med kommunen. Årets utgave er den 8. i rekken og Renanger er godt fornøyd med det ferske programmet.

I år som i fjor har komiteen bestemt seg for å gjennomføre åpningsarrangementet på Café Rampa. Fårikål og tradisjonsmat står på menyen. Ordfører Ingrid Aune (Ap) skal klippe snora og ønske gjestene velkommen.

Mye folk

Samme dag går dørene opp på den årlige kunst og håndverksutstillinga på motsatt side av fylkesvegen. I fjor var om lag hundre besøkende innom Torggården i løpet av mønstringas fire dager.

– Det blir ei allsidig utstilling. Husflidslaget har en installasjon de har kalt «Jakka mi». Den blir stående ut fredagen og vi forventer et godt oppmøte underveis, sier Renanger.

Valle på plass

Tirsdag 2. oktober stiller Viggo Valle som quizmaster for tredje året på rad. Hele ti lag deltok på fjorårets konkurranse og Renanger har forventninger om stinn brakke ved Malvik videregående skole.

Det blir også egen kulturkveld på Vikhammer bibliotek med Marvin Wiseth. Den tidligere trondheimsordføreren skal snakke om sin kjærlighet til bøker og presenterer sin nye bok «Trønderen en gave til menneskeheten». Samme dag vil Kor M underholde ved Hommelvik helsetun.

Rosinen i pølsa

Fredag 5. oktober er det EKM-forestilling i Bruket kulturhus. Renanger forteller at det blir både seniordans, sittedans, korsang og et lokalt revyinnslag på scenen i Nygaardsvoldsalen. Over hundre personer møtte opp i fjor og ingenting tyder på at besøkstallet blir lavere denne gangen. Festforestillingen er et av høydepunktene under EKM og ifølge Renanger kombineres arrangementet i år med Eldres dag. Det er derfor lagt opp til gratis servering av kaffe og kaker.

Eldres kulturmønstring gjør det mulig å oppleve kulturmangfoldet blant kommunens godt voksne krefter. Brit Ragna Renanger er stolt over det arbeidsgruppa har klart å få til.

– Vi synes etter hvert at dette har blitt en vellykket greie. På de åtte årene har alt blitt mer profesjonalisert, sier hun.