– Parkeringsplasser ved kjøpesenter gir meg mye arbeid

Ronny Stokke i MPS Micropaint Stjørdal lakkerer og fikser småskader på biler.

Skraper på støtfangere er gjenganger blant kundene til Ronny Stokke.   Foto: Richard Bakken

Ronny Stokke i Micropaint reparerer småskader. Her spakles en bulk på ei dør.   Foto: Richard Bakken

Nyheter

Hommelvikingen har drevet firmaet på Hell i 6 år. Han legger ikke skjul på at skader etter parkering i og utenfor kjøpesenter gir han mange kunder.

– Er det parkeringskjellere som gir deg flest kunder?

– Det er mange kunder som forteller at de har fått skadene nede i parkeringskjellere.

– Andre steder hvor det oppstår skader på bilene?

– Generelt er det utenfor kjøpesenter og på butikkparkering. Der blir det slengt borti dører eller at de blir rygget på, sier Stokke.

Småskader

Micropaint har spesialisert seg på å reparere småskader.

– Flere kunder ser oss som et alternativ til merkeverkstedene, hvor de ofte må bruke forsikringen til å betale skaden. Er det en skade på et hjørne på en støtfanger så plukker de av den og skifter den. Vi gjør det enklere og opererer med priser, slik at kunden klarer å betale uten å bruke bilforsikringen.

– Et annet prisnivå?

– Ja, vi ligger lavere på pris.

– Hvordan får dere til det?

– Vi prøver å gjøre minst mulig ut av skadene. Skaden blir lakkert uten at fangeren blir demontert og overgangen vil være usynlig. Dersom det er sprekk i fangeren så reparerer vi den. Slik sparer vi arbeidstimer og prisen blir lavere.

– Blir det like bra?

– Det er akkurat samme lakken, så det blir det samme.

Skrapeskader

– Hva er en typisk skade?

– Vi har mest av skrapeskader på støtfangerhjørner. Også er det mange som kommer med småbulker på dører. Her har vi en mann som masserer ut bulken. En kurant løsning, hvis det ikke er skade i lakken.

– Hva er vanskeligst å få til?

– Det er treskjiktslakkering. Dette er vanskelig å få til på et lite område. Det er den største utfordringen vi har.

Mindre enn egenandel

– Hva koster en slik reparasjon?

– For et støtfangerhjørne starter vi på 2.000 kroner pluss moms. Tilsvarende reparasjon hos et merkeverksted vil en demontering og lakkering koste rundt ti tusen kroner. De fleste har 4 til 10 tusen kroner i egenandel på bilforsikringen. Så i mange tilfeller har vi et prisnivå under egenandelsprisen.

– Gjør dere jobber for merkeverksted?

– Vi har arbeid for Nardo Bil, Melhus Bil og Kristoffersen Bil. De fleste bruktbilforhandlerne i Stjørdal bruker oss. Vi lakkerer også en del lastebildeler. Der har vi samarbeid med Scania og Wist på Stjørdal, sier Ronny Stokke og legger til at de har et samarbeid med

Har samarbeid med Ryds Bilglass, slik at de som har skade i frontruta kan få fiksa det, mens de har bilen inne til reparasjon.