– Rapporten bringer nye stemmer inn i sentrumsplanen

Teknisk etat i Stjørdal kommune savner innspill fra vanlige stjørdalinger om sentrumsplanen. Det har de fått gjennom rapporten til Weisethaunet.

Julie Bjugan i tekisk etat i Stjørdal kommune får bekreftet at folk flest trives i Stjørdal gjennom rapporten til Weisethaunet.   Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

– Utgangspunktet for å bestille denne rapporten var kunstprosjektet «Hvor har jeg vert i hele mitt liv». Vi tenkte at dette kunne være en fin anledning til å høre hva folk mener om sentrum. Hva de liker og ikke liker og hvorfor folk velger å bosette seg her, sier Julie Bjugan, som er rådgiver hos arealforvaltningen i teknisk etat.

Bjugan har fått et første utkast av rapporten på bordet.

– Får dere svar på det dere er på utkikk etter?

– Så langt ser vi at rapporten bekrefter mye av det vi har tenkt, sett og hørt tidligere også. At folk flest trives i sentrum og at de trives med de nye parkene som er etablert.

– Men den sier også at det er få privatpersoner som engasjerer seg. Det er for det meste næringsdrivende som kommer på banen med sine synspunkter under utarbeidelse av slike planer, sier Bjugan.

– Hvordan vil dere bruke rapporten?

– Vi vil bruke den som et innspill i arbeidet med den nye sentrumsplanen. Den gir svar på ting folk er opptatt av. Hva de er fornøyde med og ikke og hvorfor de veldger å bosette seg i kommunen. Og ikke minst gir den oss innspill fra folk vi ellers ikke hadde hørt, sier Julie Bjugan.

Etter planen skal ny sentrumsplan ligge klar i løpet av 2019.