Gikk seg bort i Meråkerfjella

Kvinnene fant veien tilbake med hjelp fra politiet på telefon.
Nyheter

Det var lørdag ettermiddag de to kvinnene tok kontakt med politiet på telefon. De to opplyste at de var på fottur i området ved Litjkjølhaugen i Meråker, og at de ikke visste helt hvor de var. De to kvinnene er fra Nordland og hadde parkert bilen ved Feren før de la i vei på fotturen.

Målet for turen var fjellet Lijkjølhaugen på 1.152 meter. Det begynte å bli mørkt med dårlig sikt da fotturistene ringte politiet og fortalte at de ikke helt visste hvor de var.

Politiet mobiliserte frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp i Meråker som gjorde seg klar til å rykke ut. Men gjennom kontakt med politiet på telefon, fant de to kvinnene tilbake til kjente steder. De to greidde å finne veien tilbake til Feren.

Forberedelsene til leteaksjon ble derfor avblåst.

– Vi har også hatt en innsatsleder på samlingsplassen, men leteaksjon ble altså ikke nødvendig, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved politiet i Trøndelag til adressa.no.