Dette er årets ildsjel i Malvik

Idrettsrådet har tatt sitt valg.

Gunnar Smiseth er årets ildsjel i Malvik kommune.   Foto: Knut Sollihaug

Nyheter

Hommelvikingen og leder i skiavdelingen i Hommelvik IL, Gunnar Smiseth (61), er utnevnt til årets ildsjel i Malvik. Han var ikke klar over utnevnelsen da Bladet kontaktet han mandag ettermiddag.

– Dette kom brått på. Det er veldig hyggelig å få anerkjennelse for jobben man gjør, men jeg vil understreke at det er mange som legger ned en betydelig jobb. Vi er avhengige av samspillet mellom flere for å få utrettet ting, sier Smiseth til Bladet.

Langrenn

– Gunnars store interesse for idrett og frivillighetsarbeid har tilført idretten i Malvik mye kompetanse og ressurser. Dette gjennom engasjement i frivillighetsarbeid, idrettspolitikk, anleggsutvikling, klubbarbeid med mer, heter det i begrunnelsen fra Malvik idrettsråd.

Hans største engasjement har vært tilknyttet vintersport med langrenn i fokus.

– Lokalt har Smiseth lagt ned en formidabel innsats for kommune, skiidretten og Hommelvik IL sin skiavdeling. Noe som ikke bare har kommet klubben til gode, men også alle markatravere og andre som benytter skiløypenettet i Malvikmarka.

– Videre har han utmerket seg spesielt gjennom sin organisatoriske styrke, både internt som leder og økonomiansvarlig, men også som teknisk arrangør og rennleder. Dette på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå, skriver idrettsrådet.

Mange utbygginger

Gunnar Smiseth har sammenhengende hatt verv i Hommelvik IL i de siste 25 årene.

– Det er artig å bidra. Jeg liker å utvikle ting, og jeg har brukt mest tid på anleggssiden. Jeg har vært med på mange utbygginger opp gjennom årene, nå sist snøproduksjonsanlegget på Jervskogen. Det å se at mange trives i et veldig godt skimiljø i Hommelvik er noe jeg setter stor pris på. Jeg holder ikke på for å få heder og ære, sier han og ler.

– Hvordan skal dette feires?

– I kveld skal jeg besøke min mor på 82 år. Etterpå har jeg planer om å ta på meg joggeskoene og ta meg en trimtur. Og på onsdag skal jeg møte de flotte veteranene på Jervskogen, sier 61-åringen.

Primus motor

Malvik idrettsråd skriver videre i begrunnelsen at Smiseth har utvist en imponerende innsats, ved og være en solid motivator og lagbygger, både internt så vel som eksternt.

– Han har vært primus motor for planlegging, prosjektering, byggeledelse  og drifting av snøproduksjonsanlegg på Jervskogen. Gunnars deltakelse  i dugnader er nesten selvskreven, og den som møter løypemaskina i marka møter ofte Gunnar, tidlig som sent. Gunnars kompetanse og vilje til frivillighetsarbeid mangler sidestykke, noe som hele idretten i kommunen har fått glede av. Det er mange i idrettslaget som fortjener en takk. Gunnar er en av de fremste, og fortjener virkelig prisen som årets ildsjel, skriver idrettsrådet.

61-åringen ble for øvrig tildelt ildsjelpris fra langrennskomiteen i Norges Skiforbund i 2011 sammen med flere i landet.

Blir hedret sammen med andre ildsjeler

Fredag 19. oktober inviterer Trøndelag idrettskrets til hederskveld i Trondheim. Dit skal alle fylkets ildsjeler.

Utdelingen av priser foregår i Trondheim Kino Nova, mens alle prisvinnere blir invitert til Radisson Blu Royal Garden til festmiddag i etterkant.