Slik blir været resten av høstferien

Hold ut regnbygene!

Det fineste høstferieværet får vi torsdag og fredag, ifølge meteorologen.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

Mot helgen er det duket for ypperlig høstferievær for de som skal tilbringe den utendørs.

– Kort sagt så er det lavtrykksaktivitet i Norskehavet som skaper litt vær i Trøndelag de neste dagene. Det blir litt perioder med regn, men det se ikke ut som det blir kraftig nedbør. Det blir skyer og temperaturer på mellom 7 og 9 grader, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen om værmeldingen for de nærmeste dagene i høstferien.

De første frostnettene har allerede meldt seg og det er på høy tid å plante blomsterløkene dersom man skal få gleden av krokuser og tullipaner i hagen til våren. Ifølge Norhagen blir det ikke frostnetter den kommende uken.

– Nei, det ser ikke slik ut. Det lavtrykket som ligger ute i havet drar med seg gradvis varmere luft, forklarer hun.

Bygger seg opp

Ifølge meterologen bygger det seg opp et høytrykk som kuliminerer i to flotte høstværsdager torsdag og fredag.

– Det blir stigende temperaturer mot helga og torsdag og fredag kan det bli opp mot 15 grader. Torsdag og fredag ser finest ut, og det blir dager med gode temperaturer, oppholdsvær og perioder med sol. Lørdag blir det også fin temperatur, men da blir det en litt mer skyet værtype, sier hun.

Og det er bare å nyte finværsdagene mens de er her, for det er langt fra sikkert at det blir langvarig.

– Det kommer et nytt lavtrykk på vei, men det blir ikke nedbør før på søndag. Det er litt usikkert når det gjelder lavtrykket som kommer inn, det kan fortsatt forskyve seg slik at det kommer en dag tidligere eller senere. Akkurat slik som det ser ut nå vil jeg holde en knapp på at det flotteste været kommer torsdag eller fredag, sier hun.

Snøgrensa kryper opp

– Blir det snø i fjellene?

– Nå må du over 1.500 meter for at nedbøren skal komme som snø. Og snøgrensen blir økende, sier Nordhagen til Bladet.