Flytrafikken på Værnes øker

Det er fortsatt ruten til Oslo som har størst økning.

Flere reiste med fly til og fra Værnes i september i år sammenlignet med samme måned i fjor.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

I september reiste 1,9 prosent flere passasjerer over Trondheim lufthavn Værnes sammenlignet med samme måned i fjor. Det opplyser Ellen Weidemann, som er sjef forretningsutvikling i Avinor på Værnes.

– Innlandstrafikken økte med 2,2 prosent. Det er fortsatt trafikken til Oslo lufthavn som øker mest, samtidig som antall avganger til Kristiansand er økt betydelig, sier Weidemann.

Samme nivå

Trafikken direkte til utlandet fra flyplassen på Værnes var i september i år 1 prosent høyere enn i 2017.

– Reduserte avganger sammenlignet med september i fjor ga en reduksjon i antall reisende til Stockholm, London og Alicante. Samtidig var veksten i antall reisende til København, Rhodos, Palma og Gdansk positiv, forteller Weidemann.

Hittil i år er antall passasjerer Trondheim lufthavn Værnes på nivå som i 2017.

– Trafikkbildet er preget av en del kanselleringer i forbindelse med uvær i vinter og flyttingen av Norwegian sitt basefly til Oslo, sier Ellen Weidemann.

– Positivt

Til sammen 4.948.000 passasjerer fløy til eller fra Avinors 45 lufthavner i september, noe som er 2,8 prosent flere enn samme måned i fjor.

– Flere passasjerer med færre flygninger skyldes større og fullere fly enn tidligere. Dette er positivt for økonomien til flyselskapene og viser at flyselskapenes innfasing av nyere og større fly bidrar positivt til et mer effektivt luftfartssystem, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.