– Vi er stolt og kry i dag

Stor stas med åpning av nytt tilbud ved Meråker Kurbad.

Dagmar Slungård (i midten) sammen med styreleder Karsten Reitan og generalsekretær i NKS Grete Herlofson klippet snora.  Foto: Line Mette Finnøy

Nyheter

– Saniteten har virkelig fått til mye i bygda her, sa Dagmar Slungård. Lederen for Meråker Sanitetsforening klippet snora for et nytt og viktig tilbud for hele landsdelen.

Med ordfører og mange andre gjester til stede, ble det nye tilbudet og tilbygget ved kurbadet åpnet torsdag. Det skal gi rom for et nytt spesialisert habiliteringstilbud for barn, ungdom og unge voksne med ulike funksjonshemminger.

– Fantastisk

Meråker Kurbad har inngått avtale med Helse Midt-Norge RHF om å drifte og utvikle et slikt tilbud, som vil bli enestående i regionen.

Bygget inneholder åtte pasientrom med bad og plass for ledsager, kjøkken, spisestue, undervisnings- og hvileareal.

Blant inviterte gjester torsdag var pasienter, ansatte, brukerutvalg, pasientorganisasjoner, sanitetsforeninger, nabokommuner og samarbeidspartnere i Meråker og hele regionen.

Daglig leder Steinar Volden ønsket velkommen. Representanter fra fagmiljøene redegjorde for tilbudet og forventninger. Ordfører Kari Anita Furunes fortalte om hva satsingen betyr for bygda, og toppidrettsutøver Nils Erik Ulseth sa noe om hva det vil bety å få etablere et spesialisert tilbud som dette regionalt.

Saken fortsetter under bildet.

Daglig leder Steinar Volden ved kurbadet i Meråker sammen med ordfører Kari Anita Furunes.  Foto: Line Mette Finnøy

 

– Jeg var elev ved Meråker videregående skole da min funksjonshemming slo ut i full blomst i 1999. Den måten jeg ble tatt imot på, og ivaretatt, både på skolen og i bygda var bare fantastisk. Meråker mener jeg er den beste plassen for dette. Jeg har vært en del på Beitoslølen blant annet. Det er bra der, men de kan ikke matche de mulighetene som finnes her i Meråker, sier Ulseth.

Tett samarbeid

Steinar Volden snakket om betydningen av at tjenestene er tilrettelagt for tett samarbeid med familien og lokale tjenesteutøvere innenfor skole, helse og arbeid.

– Vi vil ha både individuelle tilbud og gruppetilbud. Og vi kan også jobbe ambulerende. Vi kan reise ut og bistå i utredningsprosesser.

– I tillegg kan vi ta imot grupper med spesielle behov på forespørsel, og vil da designe et eget opplegg for dem i samarbeid med det lokale hjelpeapparatet, tilføyer rehabiliteringsleder Hilde Haugnes.

Mt-Byggteknikk AS har vært hovedentreprenær for utbyggingen ved kurbadet.

Et hundretalls personer besøkte kurbadet under åpningen. De fikk omvisning og servering av hjemmelaget mat fra kjøkkenet.