– Må vurdere ekspressbuss langs Trønderbanen

– Hva er det mer å planlegge nå? spør fylkesrådmannen.

Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen er skuffet over at regjeringen i statsbudsjettet ikke prioriterer elektrifiseringen av Trønderbanen og Meråkerbanen.   Foto: Trond Nøstberg

Nyheter

Fylkesrådmannen vil vurdere et busstilbud langs jernbanetraseen dersom regjeringen ikke bevilger penger til elektrifisering.

Det er en skuffet fylkesrådmann, Odd Inge Mjøen, som konstaterer at regjeringen i statsbudsjettet ikke prioriterer helt nødvendig oppgradering av Trønderbanen og Meråkerbanen.

Fylkesrådmannen er skuffet over at det ikke bevilges penger til elektrifisering – utover at regjeringen setter av 10 millioner kroner til videre utredning av utbyggingen av Trønder- og Meråkerbanen.

– Hva er det mer å planlegge nå? Dette prosjektet er jo endevendt siden 2012, sier Mjøen, og understreker at elektrifisering av Trønderbanen er sentralt når Trøndelag skal bygges sammen.

– Dersom staten ikke leverer på dette må vi vurdere å etablere ekspressbusser lang denne aksen. Det har ikke vært politisk ønskelig, men jeg frykter at dette fort kan bli en diskusjon vi må ta på nytt, sier Mjøen.