Tradisjon med basar og solide gevinster

Det blir ikke skikkelig høst i Skelstadmark før bygdas sanitetskvinner har holdt sin tradisjonelle basar. Søndag byr de igjen på utlodning, rømmegraut, sang og musikk.

- Dette er bare en del av gevinstene vi skal lodde ut på søndag. Leder i Skjelstadmark Sanitetsforening, Toril Olsen ønsker velkommen til den årlige basaren med gevinster som sanitetskvinnene selv har laget.  Foto: Foto: Arnulf Gresseth

Nyheter

- Det aller meste har vi laga sjøl, forteller leder i Skjelstadmark Sanitetsforening, Toril Olsen, og viser fram et vell av håndarbeider som flittige sanitetskvinner har laget siden forrige basar.

I sanitetshuset er stanga med kløvermerket godt plantet i mellom et stort utvalg av strikkevarer, hekling, broderier, løpere og juleduker som skal loddes ut.

Varme sokker


Og man kan bli varm både på beina og hendene bare av å se på mengden av sokker og votter som hører til på gevinstlista.

-Kan noe kalles hovedgevinst?

-Ja, vi lodder ut et spisebestikk i stål for tolv personer og en juleduk av en noe anselig størrelse. Duken er et fint håndarbeide.

Nea Trall og rømmegraut

- Blir det noen form for underholdning?

- Om det blir? En livat gjeng selbygger som spiller og synger vil dukke opp med musikk og sang. De kaller seg Nea Trall og de er kjent for å få opp stemningen der de ferdes.

- Og for all del, dette er jo i middagstida på søndag. Så oppfordringen er klar. Alle kan ta middagen i Vårtun. For vi setter på storkjelen tidlig på dagen, så her blir det rømmegraut med en grautplegg av spekemat, eller pølser med brød. Og så kan middagen avsluttes med kaffe og kaker.

- Og husk, vi har også katta i sekken og tønne på inngangsbilletten som faktisk ikke koster noe. Velkommen, sier Toril Olsen.

redaksjonen@bladet.no

74 83 95 00