Unge talenter på teateret

Under julens store satsing på Trøndelag Teater, Nøtteknekkeren, står tre barn fra Malvik på scenen.

Kevin James Aying Lund (Trollet i eska), Kristine Sølvberg Hagen (Jojoen), Mathea Thorvaldsen Rygvold (Lekeflyet), Oscar Olafsen Sandmark (Sprellemannen) og Sofie Bella Winterbottom (Ballerinaen) gleder seg til å komme i gang med forestillingene.   Foto: Marco Villabrill

Nyheter

Sammen med syv andre barn i alderen 8-11 år medvirker Oscar Olafsen Sandmark, Aaliyah Heimdal og Markus Rydningen Munkeby fra Malvik i årets forestilling.

Årets oppsetning av Nøtteknekkeren har fått nytt manus, ny regi, ny scenografi, nye kostymer og noen nye sanger. Mads Bones, Olve Løseth, Matilde Holdhus og Kyrre Havdal har forvandlet Nøtteknekkeren til årets julemusikal for hele familien.

Allerede i juni begynte utvelgelsen med å finne de rette barna til forestillingen. Sissel Grønlie ved Trøndelag Teater forteller at de har hatt fokus på ferdigheter i utvelgelsen.

Alle barna samlet på øving. Fra nederst til venstre: Mathea Thorvaldsen Rygvold, Tiril Fløisand Tronvold, Aaliyah Heimdal, Sofie Bella Winterbottom, Hedda Solberg Jacobsen, Kristine Sølvberg Hagen, Solveig Bø Brøske, Oscar Olafsen Sandmark, Markus Rydningen Munkeby. Bakerst: Kevin James Aying Lund.   Foto: Karl Erik Andresen

 

Skummelt på audition

- Vi ønsker barn som kan synge, være akrobatiske og ikke minst være komfortabel på scenen. Dette er ikke et yrke for de sjenerte, forklarer Grønlie.

Oscar og Markus fra Malvik husker godt sin audition.

- Hjertet bare banka skikkelig fort, sier Markus og demonstrerer ved å slå seg febrilsk på brystkassa.

Oscar begynner å snurre rundt seg selv på gulvet for å demonstrere hvordan han følte seg.

- Alt bare snurra rundt og rundt, jeg trodde nesten jeg var syk, men det gikk bra til slutt, forklarer han.

Hedda Solberg Jacobsen (Jojoen), Aaliyah Heimdal (Ballerinaen), Tiril Fløisland Tronvold (Lekeflyet), Mira Dyrnes Askelund (Marie), Markus Rydningen Munkeby (Sprellemannen) og Solveig Bø Brøske under øving like før premieren.  Foto: Marco Villabrille

 

Erfarne barn

Grønlie forklarer at barna deler på fem roller, der de spiller lekene i lekeland.

- Det blir veldig mye med seks forestillinger på en uke, derfor har vi delt opp barna i to grupper. På den måten har vi også reserver hvis noen skulle bli syk, sier Grønlie.

Alle barna er tydelig interesserte i skuespilleryrket og de aller fleste har allerede erfaring fra scenen. Sound of music, snekker andersen og puttiplutti-pott er noen av oppsetningene barna skryter av å ha vært med på.

Ingen av barna sier at de gruer seg til å stå på scenen, men de gruer seg til forestillingene er over. Det å være med profesjonelle skuespillere å lære om innlevelse, replikker og ansiktsutrykk synes de er det mest spennende med å være med på oppsetningen.

Forestillingen har premiere på hovedscenen i morgen, fredag 9 . november.