VM-gull til Marte Elverum

Stjørdalsjenta løftet 240 kilo i markløft torsdag. Det ga gull i klassen.

Merte Elverum i øvelsen knebøy under torsdagens VM i Halmstad i Sverige.  Foto: Jørgen Haug

Nyheter

Stjørdalsjenta deltar denne uka i World Open Championship i Halmstad i Sverige. Stevnet betegnes også som verdensmesterskap i styrkeløft.

– Helt fantastisk at markløftet holdt til gull, sprudler Marte Elverum på telefon fra Halmstad.

Styrkeløftprestasjonene hennes holdt også til bronsemedalje sammenlagt.

– Jeg er godt fornøyd med innsatsen, sier Marte Elverum.

Hun legger ikke skjul på at hun har hatt utfordringer med kroppen den siste tida.

– To medaljer er egentlig helt topp, sier hun.

Fra medaljeutdelingen sammenlagt der Marte Elverum fikk bronse.  Foto: Jørgen Haug

 

I styrkeløftøvelsen knebøy løftet stjørdalsjenta 240 kilo. Det holdt til fjerdeplass. I benkpress ble Marte Elverum nummer fem med 137,5 kilo.

Gullmedaljen kom i øvelsen markløft. Her løftet Marte Elverum 235 kilo. Stjørdalsjenta hadde to forsøk på ny verdensrekord med 249,5 kilo. Men det ble for tungt. Sammenlagt løftet Marte Elverum 612,5 kilo. Det ga tredjeplass og bronse sammenlagt.

– Hvordan skal prestasjonene feires?

– He-he.. Jeg har allerede fått i meg en pizza. I kveld blir det nok en bedre middag med biff, tror, jeg ler Marte Elverum.

Hun skal være med som heiagjeng og supporter for det norske laget resten av verdensmesterskapet som varer til lørdag. Så setter Marte Elverum kursen mot Stavanger der hun er opptatt med studier ved universitetet. Marte Elverum er i gang med å ta master i samfunnssikkerhet.

Verdensmesterskapet i styrkeløft arrangeres i Halmstad i Sverige. Mesterskapet går av stabelen i VM arrangeres i Halmstad Arena som er byens storstue.

Marte Elverum stilte i klassen minus 72 kilo. Stjørdalsjenta representerer trondheimsklubben KK-67 (Kraftsportklubben av 1967). Elverum er nylig blitt 28 år og hun er også styreleder i klubben.