Konkurrerer med Lego-roboter

Lørdag samles barn og unge fra Trondheims-området for å konkurrere om priser i FIRST Lego League.

FIRST Lego League arrangeres i Trondheim lørdag 10 november. Her vil barn og unge fra hele regionen konkurrere med lego-roboter.   Foto: FIRST Scandinavia

Nyheter

FIRST Lego League er verdens største kunnskaps- og teknologiturnering. Førsteprisen i den lokale turneringen gir en plass i den skandinaviske finalen senere i år. Under Trondheims-finalen vil blant annet regionens beste forskere, markedsførere og robotdesignere- og programmerere kåres.

Ungdommene i Hell Robotics 7239 vil være Stjørdalregionens representanter i konkurransen. Hell Robotics ble stiftet i september 2017 og har allerede markert seg i internasjonale konkurranser. Laget består i hovedsak av elever fra Ole Vig og Thora Storm VGS.

Vil stimulere unge talenter

Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

– Lagene fra Trondheim legger ned en utrolig innsats både på skolen og fritiden for å delta i den regionale finalen. Det blir spennende å se hvordan disse kloke hodene har brukt teknologi og forskning for å finne en løsning på et problem mennesker kan møte på i verdensrommet, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Utfordringer i verdensrommet

I år kjemper hele 28 ulike lag fra Trondheim om priser i ulike kategorier, heder og ære og en plass i den skandinaviske finalen. Årets oppdrag heter Into Orbit og lagene skal løse en fysisk eller sosial utfordring som mennesker kan møte når de utforsker verdensrommet i lange perioder. Løsningen demonstreres blant annet med selvbygde lego-roboter.

Turneringen avholdes på NTNU Gløshaugen fra klokken 09.30 til 16.00. Den skandinaviske finalen arrangeres 1. desember i Equinors lokaler på Fornebu.