Deppet ikke over at finaleplassen røk

Hell Robotics tok seg ikke videre til den skandinaviske finalen i First Lego League, men var strålende fornøyde med innsatsen.

I løpet av 2,5 minutter skulle fra v. Lasse Aune og Mathias Kjelstad Berg få roboten til å utføre ulike oppdrag under konkurransen. Jentene på laget, Sigrid Kvernrød, Elise Kjøpsnes (t.h.), fulgte spent med.  Foto: Frank Skaufel

Nyheter

First Lego League er verdens største kunnskaps- og teknologiturnering. Førsteprisen i den lokale turneringen ga plass i den skandinaviske finalen senere i år. Midt i denne heksegryta på NTNUS Gløshaugen stilte Hell Robotics, som består av stjørdalingene Sigrid Kvernrød (12), Elise Kjøpsnes (12), Lasse Aune (11) og Mathias Kjelstad Berg (15), opp. Ungdommene koste seg under den hektiske konkurransen i Trondheim.

– Det har vært veldig gøy, sier de unge Lego-forskerne, som til slutt sammenlagt endte på 13. plass av 28 lag.

Knallhard jobbing

Ungdommene var ikke skuffet over ikke å nå opp blant lagene som ble sendt videre til finalen i Oslo i desember. Læringen og prosessen de to månedene har Hell Robotics kan ingen ta fra dem, og det driftige firkløveret har jobbet hardt for å ferdigstille roboten og å gjøre klar en presentasjon som skulle fremvises for dommerne. Tre ganger ukentlig har de unge deltagerne møttes, men den siste uken har de jobbet hver eneste dag.

Hell Robotics med fra v. Sigrid Kvernrød, Elise Kjøpsnes, Lasse Aune og Mathias Kjelstad Berg gjorde en kjempeinnsats under FIRST Lego League i Trondheim.  Foto: Frank Skaufel

 

– Fredag kveld jobbet vi til halv ti. Vi var litt nervøse foran power point-presentasjonen, men det gikk bra, forteller Kjøpsnes og Kvernrød.

Kom seg til 8.delsfinalen

I tillegg skulle Hell Robotics gjennom fire runder med robotkjøring på elektrobygget på Gløshaugen i Trondheim, og foran den fjerde omgangen lå laget på andreplass.

- Roboten kan utføre syv ulike oppdrag på banen, og dette har vi forhåndsprogrammert roboten til å gjøre, sier Aune og Kjelstad Berg.

Dessverre lyktes det ikke helt i den siste runden, og laget rykket ned til tredjeplass sammenlagt etter kvalifiseringsrundene. Med et tok laget seg videre til 8.delsfinalen, men marginene var ikke på de unge forskernes side. Roboten hektet seg fast og laget endte på 11. plass av 28 lag i robotkjørekonkurransen.

Stian Nakken fra Skatval var mentor for de unge forskerne i Hell Robotics.  Foto: Frank Skaufel

 

Mentorhjelp

Hell Robotics har en ærefull historie, og har tre av fire ganger tidligere kvalifisert seg til den skandinaviske finalen. Ett år var de rangert blant de 50 beste lagene i Europa. En av dem som har vært med på denne reisen, Stian Nakken, stilte i år som mentor for de unge deltagerne i Hell Robotics.

– Vi er flere mentorer med erfaring fra denne konkurransen, og vi har kommet med tips og råd og veiledet laget i riktig retning i forkant av konkurransen, sier 17-åringen fra Skatval.