Tilbyr billig kastrering av katter

Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag har fått med seg flere dyreklinikker på å gi Black Friday-tilbud på kastrering.

«Batman» har fått utførlig omtale etter at han ble funnet med beinbrudd i venstre framlabb. Han har fått eksperthjelp ved Anicura Stjørdal Dyreklinikk.  Foto: Dyrebeskyttelsen

Nyheter

I forbindelse med handledagen 23. november har Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag fått med seg flere dyreklinikker nord i Trøndelag på en kastreringskampanje av hann- og hunnkatt.

- Ved kampanjen gir dyreklinikkene ulike gode tilbud eller pakkepriser. Ta kontakt med dyreklinikken som kan være aktuell for deg, og få katten din kastrert, vaksinert og ID-merket, skriver Dyrebeskyttelsen i en pressemelding.

18 klinikker er med

Hos enkelte dyreklinikker varer kampanjen over en lengre periode. Kampanjen er først og fremst en opplysningskampanje hvor en benytter Black Friday som blikkfang for å få alles oppmerksomhet rundt problematikken med hjemløse dyr gjennom kastrering og ID-merking. Klinikkene som er med på prosjektet har ulike tilbud med ulik varighet og noen har også spesialtilbud for svarte katter.

Dyrebeskyttelsen hadde en liknende kastrerings-kampanje i fjor høst hvor hele 12 klinikker i Nord-Trøndelag deltok. I år er hele 18 klinikker med på kampanjen. I tillegg har Dyrebeskyttelsen Norge sentralt bestemt seg for å satse nasjonalt etter samme modell.

Anbefaler kastrering

Anicura Stjørdal Dyreklinikk er en av klinikkene som samarbeider med Dyrebeskyttelsen om å gi tilbud på kastrering denne dagen. 

-  Dette gjør vi fordi vi anbefaler at katter som ikke skal brukes i avl skal være kastrert. Både for de som bor i nærheten og katten selv ikke minst. Vi har et pakketilbud hvor vi tilbyr ID-merking, kastrering og vaskine, sier klinikkassistent Anita Fløan.

Hun sier at de ønsker at alle katter skal være ID-merket.

- ID-merking er en stor fordel i de tilfellene hvor katten roter seg bort, mangler eier eller blir påkjørt. Vi får inn mange påkjørte katter, og har de ikke chip gir det oss mye ekstraarbeid, i tillegg har vi ingen eier å kontakte så kattene blir satt ut fordi de mangler eier. Vaksine anbefaler vi å gi en gang i året, sier hun.

I tilbudspakken som kun gjelder i dag kan de som kjøper hele pakken spare over 600 kroner.

- Det er litt å spare på dette i dag, men de som ønsker å benytte seg av tilbudet må komme hit i dag, bestille time og betale for den. Men timen kan settes opp senere i desember. Vi har allerede hatt to kunder innom som har kastrert kattene sine i dag, forteller hun.