Her setter de i gang et stort pepperkake-verksted i førjulstida

Hellsenteret lanserer konkurranse.

Laila Belsvik Fossen fra Holm Bakeri og Konditori vil være til stede og hjelpe til med kakebyggingen i 2. etasje, forsikrer senterleder ved Hellsenteret, Ketil Reppe.  Foto: Runar Vollan

Nyheter

I ei uke fra neste søndag, arrangerer Hellsenteret i samarbeid med Holm bakeri og konditori, pepperkakeverksted med bygging, utstilling og premiering.

- Vi har satt av fellesarealet i 2. etasje med store bord, og stoler for de som ønsker å sitte, sier senterleder Ketil Reppe.

Hvem som helst får lov til å komme og lage. Holm lager pepperkakedeigen og bidrar også med melis og nonstop. Man kan dukke opp med både deler og hele byggverk.

- Kan montere her

- Ta med og kom hit. Man kan for eksempel også steke de forskjellige elementene hjemme, ta med seg de hit og så få limt med melis. Man kan komme med et brett med ferdig byggverk på, sier Reppe.

Inspirasjonskilden er Pepperkakebyen i Bergen som har vært godt kjent i mange år.

- Målet vårt er ikke å prøve å overgå dem, men det er i den retningen vi tenker, sier Reppe.

Søndag 16. desember avgjøres det hele. Da kommer juryen og kårer tre vinnere.

- Om de kårer eller trekker er vi ennå litt usikre på. Det vil jo være forskjellige aldersklasser og da er det kanskje litt dumt å vurdere alt ut i fra de samme kriteriene, sier Reppe.

- Vær kreativ!

Gjengen på Holm bakeri er i full gang med å lage kort som gjestene fyller ut med informasjon for byggverket sitt. Og det behøver ikke være et hus.

- Kirker, bobiler, utedo. Vær kreativ og ha det gøy, oppfordrer Reppe.