Misnøye med Aps nominasjonsliste i Trøndelag

– Ap–lista ikke bra nok for Stjørdal

Torger Størseth, kommunestyremedlem for Arbeiderpartiet.  Foto: Arkivfoto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Torger Størseth, er tydelig misfornøyd etter nominasjonsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti hvor Stjørdal får klart dårligst uttelling blant bykommunene i fylket som Trondheim, Steinkjer og og Levanger.

–Vi er misfornøyde med den uttellinga Stjørdal Arbeiderparti får, med vår første kandidat, Ann Inger Leirtrø, på en 16. plass. Ei heller klarte vi å få støtte for Joar Håve inn på en 17. plass. Det er vi så klart ikke fornøyde med, tatt i betraktning at vi etter Trondheim er det klart største kommunepartiet, og også da Stjørdal som den neststørste kommune i folketall etter Trondheim.

Det sier Størset som er leder for delegasjonen fra Stjørdal på nominasjonsmøtet for Trøndelag Arbeiderparti, sist lørdag i nettopp Stjørdal.

Det var 18 i delegasjonen fra Stjørdal Ap som møtte på nominasjonsmøtet. Men det var absolutt ikke en «kameratslig» delegasjon, her satt også Erling Weidahl som nylig foran det avgjørende nominasjonsmøtet trakk seg som leder for Stjørdal Arbeiderparti etter intern strid.

Ifølge kilder skal det ha vært særlig kjølig mellom partilederen og Joar Håve. Mye på grunn av den jobben Weidahl hadde gjort i nominasjonskomiteen foran møtet sist lørdag, med 17. plass? for Håve på lista etter de 40 første.

– Det vi ser her er at arbeidet i nominasjonskomiteen foran nominasjonsmøtet er helt avgjørende. Her har våre i komiteen ikke klart å få god nok uttelling, sier Størseth, og resultatet er at kun en representant fra Stjørdal, Ann Inger Leirtrø, er blant de 24 første på lista, mens Steinkjer har tre representanter innenfor samme ramme på 24 og Levanger to representanter.

Det er ei veldig bra liste, men den er ikke bra nok for Stjørdal. Vi forsøkte å få Håve på sikker plass, inn blant de 4–25 første. Men vi nådde ikke fram. Arbeidet foran det endelige nominasjonsmøtet var ikke godt nok,oppsummerer Torger Størseth, som helst skulle hatt Håve blant de 10 første på lista.