I neste uke blir det kaldere

Over helgen kan termometeret krype ned under 10 minusgrader.

Etter en brukbar torsdag i dag kan vi framover mot helgen vente lavtrykk med litt snø, sludd eller snø - typisk slapsføre, med andre ord. Men i neste uke kommer vinteren med høytrykk, sol og kuldegrader.  Foto: Ivar Værnesbranden

Nyheter

Til og med helgen vil været bli litt skiftende. Men etter helgen bygger det seg opp et kraftig høytrykk, det blir mye sol, og temperaturen kryper nedover og kan ende opp under ti minsgrader.

– I daler med roligere vind, kan det bli betydelig kjøligere enn dette også, sier statsmeteorolog Lars Andreas Selberg ved Vervarslinga på Vestlandet.

Lettskyet

Men først blir det noen dager med litt skiftende værforhold. På torsdag, altså i dag, får vi også en smak av vinter, med lettskyet oppholdsvær, og ned mot fem minusgrader.

Men allerede fra torsdag kveld vil det skye til.

Lavtrykk

– Et ganske stort lavtrykk med et frontalsystem er på vei innover og melder seg på fredag. Vinden dreier mer over mot øst, og det er fare for regn, snø eller sludd, uten at det trenger å bli altfor store mengder med nedbør, sier meteorologen.

Høytrykk

På søndag dreier været og kommer fra nord, med nytt bygevær. Men over helgen kommer høytrykket med klarvær og mye sol – og med minusgrader.

– Da handler det om et langtidsvarsel som er litt mer usikkert. Men det ser ut til at temperaturen kan komme med i under 10 minusgrader, sier Lars Andreas Selberg.

Stillongs og topplue

Dermed er det grunn til å regne med at vinteren melder seg for alvor, og det er sesong for stillongs, topplue og votter.

Og for entusiastene som setter pris på en skitur, kan det kanskje det være aktuelt å hente fram utstyret og begynne å forberede en ny vintersesong?