Spanderer lunsj og julegaver på julaften

På julaften inviterer Egon-restauranten i Sjørdal barnefamilier til gratis julelunsj. Tradisjonsrik julemat og pakker til alle står på menyen.

Tina Reitan (fra venstre), Line Eidem og Siri Bones samarbeider om et nytt tilbud for barnefamilier på julaften.  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

– I år åpner vi for første gangen dørene på restauranten på julaften. Inntil 70 påmeldte får da komme på julelunsj hos oss, sier Line Eidem hos Egon på Stjørdal.

For to år siden startet en Egon-restaurant på Østlandet opp med å invitere folk inn til julemiddag. Dette har blitt en så stor suksess at hovedkontoret for restaurantkjeden har bestemt seg for å utvide konseptet.

–Vi er fire restauranter i Midt-Norge som har blitt utfordret om å invitere folk på julemat på julaften, og den utfordringen tok vi selvfølgelig. Men i og med at vi allerede har et tilbud gjennom Frivilligsentralens «Jul for alle» i Fjellhallen, fant jeg fort ut at jeg ville gjøre dette til et samarbeidsprosjekt med dem. Målet er at vi skal skape en best mulig jul for flest mulig. Ikke konkurrere med hverandre, sier Eidem.

Felles påmelding

Hun tok derfor kontakt med Frivilligsentralen for å høre hvordan de kunne samarbeide.

– Dette er et tilbud vi tar imot med åpne armer. det er ikke alle som har mulighet til å komme på vårt arrangement senere på dagen. Derfor er det veldig bra å kunne få denne muligheten i lunsjtider, sier Siri Bones, som er daglig leder ved Frivilligsentralen.

Det er Frivilligsentralen som har ansvar for påmelding til begge arrangementene på julaften.

–For at dette skal bli et tilbud til flest mulig, har vi sagt at det ikke er mulig å melde seg på begge arrangementene. Derfor passet det fint at vi kunne bidra med å koordinere påmeldingen, sier Bones.

Gaver til alle

Mens det er frivillige givere som skaffer julegaver til «Jul for alle» i Fjellhallen, er det Sparebank 1 som står for gaveinnkjøpene til de som kommer på Egon.

– Vi er samarbeidspartnere med restaurantkjeden, og dette er en avtale som er inngått mellom banken og alle restaurantene som skal ha dette julearrangementet. Vi skal kjøpe inn gaver til alle, og for at vi skal treffe best mulig med gavekjøpet er det viktig å få en oversikt over hvem som har meldt seg på, sier Tina Reitan, som er finansrådgiver i sparebank 1i Stjørdal.

Det er plass til 70 gjester på Egon på julaften, så for dem som ønsker å melde seg på, er det først til mølla-prinsippet som gjelder.