«Røyklagt» på polet på fredag

– Telefonen har ikke stått stille. Alle vil vite når det nye ølet kommer på Vinmonopolet.

Mikael Kolven Slettedal har blitt nedringt av folk som etterspør det nye ølet som skal komme ifor salg i Vinmonopolet.  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

Det er bryggerisjefen sjøl, Mikael Kolven Slettedal, ved Stolt Bryggeri på Hjelseng gård i Stjørdal som sier dette. Han har nå før jul et helt nytt tradisjonsbrygg klart for salg på Vinmonopolet. Et maltøl som er lagd i stjørdalsdalføret i årtider, og som nå settes på kartet med navnet «Røyklagt».

– Folk spør og spør når det nye ølet kommer på polet. Det var forventet noe tidligere. Men så forsinkes det noe fra Vinmonopolet sentralt, og det har vært noe usikkert om når det er å få kjøpt ved utsalget i Stjørdal, sier bryggerisjefen Slettedal som gjerne skulle hatt ølet i salg før jula ringes inn.

Absolutt alt skal ikke være like lettvint. En konsekvens av dette er at all drikke med alkohol som skal selges fra Vinmonopolet skal innen til Vinmonopolet sentralt, det vil si Oslo, før det distribueres ut til de ulike polutsalg. Det betyr at det kan ta noe tid fra ølboksene med «Røyklagt» kommer fram til polutsalget i Torgkvartalet.

– Den siste beskjeden vi har fått er at vi her ved utsalget får 320 bokser med «Røyklagt» i morgen fredag. Det er alt vi kan si, sier Arild Bjerkli, polsjefen ved utsalget i Torgkvartalet.

Dette er første gang at «stjørdalsøl» er produsert på profesjonelt vis, tappet på boks, og selges bare gjennom Vinmonopolet, og da på grunn av styrken på produktet, 7 prosent.